17 / 05 / 2024

Bunu yapan restoran yandı! Cezası tam 1 milyon 800 bin lira!

Bunu yapan restoran yandı! Cezası tam 1 milyon 800 bin lira!

Restoranların etik dışı, müşteriyi yanıltıcı uygulamaları Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip ediliyor.  Tüketiciye piyasa fiyatının çok üstünde fahiş fiyatla satış yapmak ise ağır şekilde cezalandırılabiliyor. Ticaret Bakanlığı bir işletmeye tam 1 milyon 800 bin lira ce



Bu tür son örnek Adana’da yaşandı. Ancak işletmecinin kâr hırsının bedeli ağır oldu.  Depremin ardından bölgeye yardım ekipleri, ailesi bölgede olanlar dahil pek çok vatandaş hareket etti.

Bölgeye yardım götürmek üzere yola çıkan bir grup vatandaşa Adana’ya giden yol üstünde bulunan bir işletme fahiş fiyatla çorba sattı.  Durumun tespit edilmesi üzerine söz konusu dinlenme tesisine  1 milyon 860 bin Türk Lirası idari para cezası kesildi.

BAKANLIK AÇIKLADI

Ticaret Bakanlığı, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, meydana gelen büyük depremin ardından deprem bölgelerindeki vatandaşlara yardım taşıyan veya deprem bölgesinden yurdun diğer bölgelerine gitmeye çalışan vatandaşlara, yol üzerinde yer alan bir dinlenme tesisinin fahiş fiyatla çorba sattığına dair sosyal medyaya düşen görüntüler anımsatıldı.

 Bunu yapan restoran yandı! Cezası tam 1 milyon 800 bin lira!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu işletmeyle ilgili Ticaret Bakanlığına çok sayıda şikayet başvurusu geldiği vurgulanarak, şöyle devam edildi:

''Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından, fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği çerçevesinde yapılan denetimlerde, bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanması kararı alınmıştır. Bu çerçevede Ticaret Bakanlığımızın denetimleri aralıksız devam etmektedir."

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Son dakika.... Devlet, başvurana koşulsuz şartsız 15 bin lira ödeyecek! Başvuru süresini kaçırmayın!

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!


Geri Dön