02 / 05 / 2024

Bunu yaparsanız faturalar 2'ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

Bunu yaparsanız faturalar 2'ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

 Evimizin olmazsa olmazı elektronik ev eşyalarının yanlış kullanım neticesinde elektrik faturasını ikiye hatta daha yükseğe bile çıkarabiliyor. Peki bu sorunun önüne nasıl geçilir? önlemenin bir yolu var mı? İşte detaylar...



1- Mutlaka contaları kontrol edin

Buzdolabını kullanırken en çok dikkat etmeniz gereken ayrıntılardan biri de devamlı açılıp kapanırken kullanılan kapı contalarıdır. Kapı contalarında sorun olduğunda yaptırırsanız contalar sıkıca kapanır ve soğuk havanın kağaın içinde kilitli kalmasını sağlar. 

Kapı contalarının bozulduğunu anlamak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. 

Buzdolabının kapağını kapatın ve conta ile kapı arasına bir parça kağıt sıkıştırın. Folyoyu çıkarırken zorluk algıladığınızda, conta hala iyi durumda demektir. fakat çok kolay çıkıyorsa, büyük sorun yok demektir contasının temizlenmesi veya değiştirilmesi yeterli gelecektir.

Bir başka uygulayabileceğini teknik ise;

Gece vakti yahut mutfağınız karanlık zamanlarında buzdolabına bir el feneri  koyun, buzdolabının kapağını kapattığınızda. Işık görünüyorsa, contanın sıkı olmadığı anlamına gelir. bu şelilde yaparak buzdolabınızın çok enerji tüketmesinin önüne geçebilirisiniz ve elektrik faturasında tasarruf etmiş olursunuz. 

Bunu yaparsanız faturalar 2 ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

2. Buzdolabınızı sıcak ısı alacağı bir yere konumlandırmayın!

Buzdolabının koyduğunu yer de çok önem arz eder. Bu sebepten her gün güneşe maruz kalan bir konuma özellikle direk bir soba veya fırının yanına konumlandırmayın. zira bu durum buzdolabının daha çok çalışması ve daha fazla kuvvet harcaması manasına gelir. Bu sebeple, giderleri azaltmak için cihazı mümkün olduğunca 
serin ve gölgeli bir köşeye koymanız yararınıza olacaktır.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön