15 / 05 / 2024

Bunu yaparsanız faturalar 2'ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

Bunu yaparsanız faturalar 2'ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

 Evimizin olmazsa olmazı elektronik ev eşyalarının yanlış kullanım neticesinde elektrik faturasını ikiye hatta daha yükseğe bile çıkarabiliyor. Peki bu sorunun önüne nasıl geçilir? önlemenin bir yolu var mı? İşte detaylar...



3. Dondurucu bölmesi üstte olmalıdır.

Yapılan araştırmalara göre buzdolaplarında enerji performansı açısından, dondurucu bölmesi üst kısımda olanı seçmeniz gerekiyor. Daha kârlı olan bu hareket  aracılığı ile buzdolabınız yüzde 10 ila yüzde 25 daha az enerji harcar. İkincisi, soğuk havayı yukarı doğru taşıyan ilave fanlar kullanılabilir. Bununla beraber, son teknolojik buzdolaplarının, alt tarafını daha hızlı soğutmak için daha yüksek yoğunluğu sebebiyle soğuk havanın düşmesinin doğal etkisini kullanır.

Bunu yaparsanız faturalar 2 ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler

4. Eski model buzdolapları daha çok elektrik harcıyor. 

Yeni buzdolabı kuvvet tüketimini yüzde 40'a kadar düşürebilir. şüphesiz, satın alma oldukça pahalıdır, ancak verimi daha çok ve enerji etkisi daha optimize olacaktır. Alman Enerji Ajansı'na göre (Chip aracılığıyla), genellikle 7°C'lik bir sıcaklık tavsiye edilir. fakat insanların çoğu cihazlarını 0 ile 5°C arasında ayarlıyor. 
Bilmediğiniz şey, sadece iki derecelik bir soğumanın elektrik tüketimini yaklaşık yüzde 10 seviyesinde yükselteceğidir. Ayrıca, iç duvarlarda zaten bir buz tabakası oluşmuşsa,  buzdolabının buzunu hemen çözmelisiniz.

Meyve ve sebzede şok eden fiyat ! Makas 3,5 kat daha açıldı

Ayakkabı yenilemek isteyenler o tarihi bekleyin! Ayakkabılara büyün indirm geliyor! 

BDDK Aralık 2022 verilerini açıkladı! Borç miktarı dudak uçuklattı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön