06 / 07 / 2024

Burhaniye'de icradan 800 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Burhaniye'de icradan 800 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Burhaniye İcra Müdürlüğü, Balıkesir ili Burhaniye ilçesi, Pelitköy Beldesi, çukurbağlar mevkiinde bulunan gayrimenkulü satıyor. Toplam bedeli 800. bin TL olan gayrimenkulün ihalesi 1 Temmuz 2011 gün saat 10:00. dan 10:10 a kadar Burhaniye icra Müdürlüğünd



 Burhaniye İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BURHANİYE İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
AşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI
2009/639 TAL.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: Balıkesir ili Burhaniye ilçesi, Pelitköy Beldesi, çukurbağlar mevkii, cilt 16, sayfa 1SS5'de kayıtlı, 1555 nolu parsel zeytintinlik vasfında ve 1800.77 m2 miktarında olarak Naturel Turizm Petrol Pazarlama ve Dış Tic. A.şž adına kayıtlı bulunmaktadır. Pelitköy Belediye Başkanlığının 08.07.2009 tarih ve 671 sayılı yazısı ile burasının imar planı içerisinde otel olarak kullanılmak üzere imarlı olduğu ve 20.06.2007 tarihli 26/02 ruhsat notu yapı ruhsatıyla 5 kat inşaat yapmaya elverişli olduğu belÜ®rtilmÜ®ştir.Taşınmaz deniz kenarında, bodrum, zemin+4 katlı asmolen döşemeli, betonarmesi bitmiş, kısmen tuğla duvar işlemesi yapılmış, asansör boşluğu olan, elektrik trafosu yanında su tesisatı bulunan çatısı yapılmamış, teras vaziyetinde ve her katta 14 ayrı oda (giriş antre, banyo ve oda) ile balkonu mevcut olup ara bölmeleri yapılmamış otel mimarisinde inşa edilmiş ortada boşluk bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu yer, deniz kenarında olması, inşaat yapısı, kullanılan malzemelerin özelliği göz önüne alınmak suretiyle Bayındırlık 2009 birim fiyatlarına göre 2400 m2 ruhsatlı binanın kaba yapısı 450.000,00 (dörtyüzellibin) TL maliyeti olacağı ve arsa değerinin de 350.00,00 (üçyüzellibin) TL olacağı göz önüne alınmak suretiyle toplam kıymet değeri 800.000,00 (Sekizyüzbin) TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkarılmıştır.

Satış şžartları:

1-  Satış 01/07/2011 gün saat 10:00. dan 10:10 a kadar Burhaniye icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'nı ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 11/07/2011 günü Saat 10.00-10:10 da ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya İştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar millÜ® bir bankanın teminat mektubunu vermesi lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10| günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (Tapu harcının 7a si alıcıya, 'h si satış bedelinden ödenecektir,} (Varlık Yönetim şirketleri tarafından alacağa mahsuben satın alınan hak ve alacakların 3.şahıstara satışı suretiyle gerçekleşen teslimler Katma Değer vergisinden istisnadır.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkulun üzerindeki haklarını hususÜ®yle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi. .takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer, zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, varsa öncelikle teminat bedelinden yatırılacaktır IİK fıun 133 Md. Tatbik olunur.

5-  şžartname, Han tarihinden itibaren fidesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen altoya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa İştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/639 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 23/05/2011
İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön