30 / 04 / 2024

Bursa Hasanağa OSB yola kavuşuyor!

Bursa Hasanağa OSB yola kavuşuyor!

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi' nin (OSB) yol sorunu çözülüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Hasanağa OSB’ yi İzmir Yolu’ na bağlayacak 6,5 kilometrelik yolu ıslah edecek....



Yaklaşık 8 ay önce bölgeyi ziyaret ederek sorunlarını dinleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, OSB yönetiminin biran önce çözümünü istediği yol sorunu Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Hasanağa OSB’yi ziyaret ederek Başkan Ahmet Sezgi Erceiş ile görüştü. 


Hüseyin Şahin, Hasanağa OSB’nin Bursa’nın batısındaki gelişmiş OSB’lerden biri olduğunu belirterek, bölgenin yol sorununun Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüme kavuşturulacağını açıkladı. 


Yeni çıkarılan Büyükşehir Yasası ile birlikte Bursa Belediyesi’nin çok daha güçlendiğine değinen Şahin, "Yerel düzeydeki sorunların çözümünde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın tümüne altyapı, üst yapı, sosyal ve kültürel hizmetler götürecektir. Konuyu ilettiğimizde sorunun çözümü için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’ye teşekkür ediyorum." dedi. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de sanayi bölgelerinin altyapılarının en sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda üzerlerine düşen hizmetleri yerine getireceklerini kaydetti. Altepe, 6,5 kilometrelik yolu biran önce yaparak, hem sanayi bölgelerini, hem Hasanağa, Kayapa, Akçalar’da yaşayan bölge insanının güvenli ulaşım imkanına kavuşacağını vurguladı. Altepe şunları söyledi: "Neredeyse ürünlerinin tamamını Avrupa ve Amerika´ya ihraç eden HOSAB´ın da alt yapısının en işlevsel, en sağlıklı şekilde olması gerekiyor. Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapacağız ve başta yol olmak üzere bölgenin yaşadığı problemleri bir bir gidereceğiz."


HOSAB ile Hasanağa´yı  İzmir  Yolu´na bağlayan, sadece Hasanağa değil Akçalar ve Kayapa için de önem taşıyan 6.5 kilometrelik yolun kayda değer bir aks olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bu konudaki çalışmalara bir an önce başlayıp, bölgeyi rahatlatmak istiyoruz. Her türlü eksikliği gidermek istiyoruz."


Haberler


Geri Dön