29 / 04 / 2024

Hasanağa OSB ve Akçalar OSB birleşiyor!

Hasanağa OSB ve Akçalar OSB birleşiyor!

Gürsu ve Kestel 2 No'lu sanayi bölgesinin birleşme çalışmaları devam ederken, bir diğer birleşme haberi de kentin batısından geldi. Hasanağa OSB ve Akçalar Sanayi Bölgesi ile birleşme kararı aldı...



Gürsu ve Kestel 2 No'lu sanayi bölgesinin birleşme çalışmaları devam ederken, bir diğer birleşme haberi de kentin batısından geldi. Karsan, Delphi, Cansan, Profil Sanayi gibi büyük firmaların üretimlerini sürdürdüğü Hasanağa OSB, yıl sonuna kadar ıslah OSB sürecini tamamlaması planlanan Akçalar Sanayi Bölgesi ile birleşme kararı aldı. Bu konudaki ilk adımı Bursa Valisi Münir Karaloğlu attı. Bursa'da sanayi alanlarının çok parçalı olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, arazi komşuluğu olan OSB'leri birleştirme kararı aldıklarını, kentin doğusunda Gürsu OSB ve Kestel 2 No'lu sanayi bölgelerinden sonra batıda da Hasanağa ve Akçalar sanayi bölgelerini birleştirmek istediklerini söyledi. Karaloğlu; "İkisini birleştirip daha güçlü bir OSB ortaya çıksın istiyoruz. Bursa'da OSB'lerin toplam alanı 32 bin dönüm. Çin'de ise sadece bir OSB 400 bin dönüm. Ölçekler büyüdükçe işin kontrolü daha kolay, girdi maliyetleri daha düşük. O nedenle güç birliği yapmakta fayda var" dedi. Akçalar'da 63 parsel üzerinde 21 adet kurulu tesis bulunuyor. Otomotiv yan sanayi ve makine ağırlıklı olmak üzere kauçuk, inşaat, tekstil, büro mobilya, sünger, asansör, mermer ve atık yönetimi alanlarında üretim yapılan bölgedeki istihdam sayısının 2 bin 500 civarında olduğunu belirten Akçalar Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Cevdet Yüce, Islah OSB sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve oluşturulacak müteşebbis heyetin ilk toplantısında birleşme kararının alınacağını kaydetti.


Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sezgi Erceiş de son yıllarda yaptıkları yatırımlarla bölgeyi sanayi için daha elverişli ve cazip bir konuma getirdiklerini vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl kuruluşunun 10. yılını kutlayan HOSAB, 155 hektarlık alanda yaklaşık 9 bin kişiye istihdam sağlıyor" dedi.


Dünya Gazetesi 


Geri Dön