27 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer'de deprem komisyonu kuruluyor!

Bursa Nilüfer'de deprem komisyonu kuruluyor!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın aktif ve pasif tay hatları ile ilgili MTA'nın hazırladığı fay haritası dışında çalışma bulunmadığını belirterek, kent içindeki aktif fay hatlarının tespit edilmesi gerektiğini söyledi.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kumlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret etti. 


İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Mustafa Er, Sayman üyesi Ayşe Asena Dişbudak, Yönetim Kumlu üyesi Ali Kamil Goral, Yaşar Poyraz ve Hatice Müjgan Elmas'ın katıldığı ziyarette Bursa'nın deprem riskleri ve kentsel dönüşüm ele alındı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın aktif ve pasif tay hatları ile ilgili MTA'nın hazırladığı fay haritası dışında çalışma bulunmadığını belirterek, kent içindeki aktif fay hatlarının tespit edilmesi gerektiğini kaydetti. 


Bu fay hatları üzerinde yapılaşmanın da bulunduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, "Bunun ile ilgili Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ile bir araya gelerek komisyon kurmak, ilçenin depremselliğini ve fay haritasını çıkartmak istiyoruz. Fayları tespit ederek örnek teşkil edebiliriz.. Kentsel yenileme yapılırken bunu bilerek hareket edebiliriz" dedi. 


İMO Bursa Yönetim Kumlu Başkanı Albayrak, aktif fay hatlarının bulunduğu alanların yeşil alan ve park haline getirilebileceğini söyleyerek, Şube olarak mesleki anlamda gerekli desteği sağlayacaklarını bildirdi. Hukuksal, sosyal destek ve belediyelerin kararlı olmayla bunun başarılabileceğini dile getiren Albayrak, Nilüfer Belediyesi'nin bu konudaki çalışmalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kumlu üyesi Yaşar Poyraz da, akademik olarak gerekli desteğin sağlanacağını fakat kentsel dönüşüm çalışmalarının içinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin oıtak olarak yer alması gerektiğini kaydetti. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön