04 / 05 / 2024

bursa deprem çalışmaları

bursa deprem çalışmaları

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek,  Bursa'da meydana gelen risklere yönelik tespitler için açıklamalarda bulundu. 

Oktay Yılmaz: Tabut evlere müsaade etmeyeceğiz!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tabut evlere müsaade edilmeyeceğini dile getirdi. 

Bursa Nilüfer'de deprem komisyonu kuruluyor!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın aktif ve pasif tay hatları ile ilgili MTA'nın hazırladığı fay haritası dışında çalışma bulunmadığını belirterek, kent içindeki aktif fay hatlarının tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Depremzedeler için istihdam çalışmaları başladı! 'Deprem İstihdam Seferberliği' projesi hayata geçti!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 ili de derinden etkiledi. Bu illerdeki vatandaşlar için istihdam çalışmaları başladı. İşte detaylar!

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile şehre kazandırılan Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda imalat çalışmalarına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi için hayata geçirilen projede imalat çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak. 

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç yaptığı açıklamada, Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesinin ikinci etabında çalışmalar başladı. 

bursa deprem çalışmaları Haberi

bursa deprem çalışmaları

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, deprem, sel ve özellikle son haftalarda ülke olarak yaşanan ve bir türlü söndürülemeyen orman yangınları yaşandığını anımsattı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye’de her an bir afetin oluşması neredeyse olağan olduğunu söyleyen Şimşek, “Bursa’da da durumlar pek farklı değil ne yazık ki... Önceki yıllarda Mudanya’da meydana gelen yangın ciğerlerimizi yakarken, geçen yıl bazı köylerimizin sel suları altında kalması fazlasıyla üzmüştü bizi. Depremse zaten birinci derece risk taşıyan kentimiz için olması durumunda maddi ve manevi en fazla zararı verecek afetlerden biri olacaktır” dedi.

Yeterli seviyeye geliyor 

Bursa’da afetlere yönelik çalışmaların çoğu afet anı veya sonrasını dahil edecek düzeyde kaldığını belirten Şimşek, önemli oranda güvensiz yapıların yer aldığı kentin sağlıklaştırılması için bilimin ve tekniğin öngördüğü...