27 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de 12.2 milyon TL'ye icradan satılık 3 gayrimenkul!

Bursa Osmangazi'de 12.2 milyon TL'ye icradan satılık 3 gayrimenkul!

Bursa 9. İcra Dairesi, Bursa Osmangazi'de yer alan 3 adet gayrimenkulü 12 milyon 202 bin 374 TL bedelle satışa çıkardı.



Bursa 9. İcra Dairesi, Bursa Osmangazi'de yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 12 milyon 202 bin 374 TL olarak belirlendi.

T.C.
BURSA
9. İCRA DAİRESİ
2020/4084 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bursa İl, Osmangazi İlçe, 3199 Ada, 167 Parsel, ALTINOVA Mah, tamamı borçlu adına kayıtlı
İMAR DURUMU :Altınova Mahallesi, 3199 ada, 167 parsel, 1/1000 ölçekli Kentsel Dönüşüm Sağlıklaştırma Projesi Küçükbalıklı Uygulama İmar Planı kapsamında, kısmen E: 1.20, Hmax.: 9,50 m., blok nizam, 3 kat konut alanında, kısmen kültürel tesis alanında, kısmen çocuk bahçesi ve park alanında, kısmen de otopark ve yolda kalmakta denilmektedir.
MAHALLİ DURUMU : tamamı borçlu adına kayıtlı olan söz konusu taşınmaz; Bursa İli, Osmangazi İlçesi sınırları dahilinde bulunan Altınova Mahallesi, 3. Okul Caddesi, no: 76-78 ile1. Yokuş Sokak, no: 14 ve 23 adreslerindeki 5.786,79 m2. miktarlı arsa ile bu arsanın tamamı üzerine yapılanmış olan 3 adet işyeri binasından ibarettir. Binalardan, 3. Okul Caddesi no: 76-78 adresinde olanı 1 katlı, 1. Yokuş Caddesi, no: 14 ve 23 adreslerinde olanları ise zemin+asma katlı olarak teşkil edilmiştir. Binaların görülen halihazır durumları ile diğer teknik ve fiziki özellikleri aşağıdaki gibidir.
1) 3. Okul Caddesi, no: 76-78 adresindeki bina : Halihazırda, kiracı Yılpaş Toplu Tüketim firması tarafından işyeri (market) amaçlı olarak kullanılan bu bina, 1 katlı ve çelik konstrüksiyon niteliğinde teşkil edilmiş olup, fotoselli olan giriş ve çıkış kapıları alüminyum profil çerçeveli, ön cephe camekan çerçeveleri demir profil yapılı, eğik çelik çatılı ve üzeri trapez kesitli alüminyum paneller ile örtülüdür. Yerinde yapılan ölçümlerine göre, binanın inşaat taban alanı 900,00 m2. dir.
İçerisinde geniş market salonu, yönetici ve muhasebe olmak üzere 2 adet oda, mutfak-yemekhane salonu ve 3 adet wc-lavabo bölümleri bulunan binadaki market salonunun tabanı beton üzeri şap, odaların laminat parke ile kaplı, duvarları ise sıvalı ve plastik boyalıdır. Mutfak-yemekhane bölümünde tabanlar tamamen, duvarlarının ½’ si, wc-lavabo bölümlerinde taban ve duvarlar tamamen seramik, iç kapıları ise Amerikan panel olarak yapılmıştır. Herhangi bir ısıtma sistemi bulunmayan binanın elektrik ve su abonelikleri mevcuttur.
2) 1. Yokuş Sokak, no: 14 adresindeki bina : Halihazırda, kiracı Süleyman Şimşek tarafından işyeri (tekstil Atölyesi) amaçlı olarak kullanılan bu bina, zemin+asma katlı ve çelik konstrüksiyon niteliğinde teşkil edilmiş olup, araç geçişine uygun büyüklükte olan ana giriş kapısı sürgülü demir profil yapılı, dış cephe duvar yüzeyleri sıvalı ve boyalı, eğik çelik çatılı ve üzeri alüminyum sandwich paneller ile örtülüdür. Yerinde yapılan ölçümlerine göre, binanın zemin katının inşaat taban alanı 1.850,00 m2. ve asma katının 200,00 m2. olup, toplam inşaat alanı ise; 1.850,00+200,00 = 2.050,00 m2. dir.
Binanın zemin katında 3 bölümlü atölye salonu, yönetici odası, soyunma odaları, mutfak-yemekhane salonu ve wc-lavabo bölümleri, asma katında ise atölye salonu, yönetici odası ve mutfak bölümleri bulunmaktadır. Zemin kattaki atölye salonları ile soyunma odalarının tabanları beton üzeri şap, yönetici odasının ahşap, mutfak bölümünün seramik, asma kattaki bölümlerin ahşap veya mineflo ile kaplı, duvarları ise sıvalı ve plastik boyalıdır.
Wc-lavabo bölümlerinde tabanlar tamamen, duvarlarının 1/2’ si seramik, iç kapıları ise demir veya PVC profil olarak yapılmıştır. Gerek zemin ve gerekse asma kattaki yönetici odaları, mutfak ve soyunma odaları gibi bölümler PVC profil çerçeveli kapı ve camekanlar ile teşkil edilmiştir. Herhangi bir ısıtma sistemi bulunmayan binanın elektrik ve su abonelikleri mevcuttur.

Bursa Osmangazi de 12.2 milyon TL ye icradan satılık 3 gayrimenkul!

Ancak; söz konusu binanın yerinde yapılan incelemelerine göre, aynı borçluya ait olan doğu bitişik cephesindeki aynı ada, 168 no’lu parsel üzerinde bulunan diğer bina ile, yapılan tadilat sonucunda ara bölme duvarları yıkılarak tek bölüm halinde ve müştereken kullanıldığı görülmüştür.
3) 1. Yokuş Sokak, no: 23 adresindeki bina : Bu binada 2 adet işyeri mevcut olup, karşıdan bakış açısına göre sol taraftaki işyeri kiracı Süleyman Şimşek ve sağ taraftaki işyeri ise kiracı Gencer Mutlu tarafından tekstil atölyesi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bina, zemin+asma katlı ve 2,00 mt. yüksekliğindeki betonarme kolonlar üzerine çelik konstrüksiyon niteliğinde teşkil edilmiş olup, araç geçişine uygun büyüklükte olan ana giriş kapıları sürgülü demir profil yapılı, dış cephe duvar yüzeyleri sıvalı ve boyalı, eğik çelik çatılı ve üzeri eternit paneller ile örtülüdür. Yerinde yapılan ölçümlerine göre, binanın zemin katının inşaat taban alanı 1.080,00 m2. ve asma katlarının 75,00 m2. olup, toplam inşaat alanı ise; 1.080,00+75,00 = 1.155,00 m2. dir.
Binanın zemin katlarında atölye salonları, mutfak, depo odası ve wc-lavabo, asma katlarında ise yazıhane ve soyunma odaları bulunmaktadır. Atölye salonları ve depo odasının tabanları beton üzeri şap, mutfak bölümünün seramik ve asma katlarındaki bölümlerin mineflo ile kaplı, duvarları ise sıvalı ve plastik boyalıdır. Wc-lavabo bölümlerinde tabanlar tamamen, duvarlarının ½’ si seramik, iç kapıları ise PVC profil olarak yapılmıştır.
Herhangi bir ısıtma sistemi bulunmayan binanın elektrik ve su abonelikleri mevcuttur.
Genellikle küçük ölçekli tekstil ve konfeksiyon atölyeleri ile zemin katları dükkan üst katları ise mesken amaçlı olarak kullanılan 2 veya 3 katlı bitişik nizam binaların birlikte bulunduğu bir mahalde yer alan borçluya ait taşınmaz Bursa şehir merkezine yakın konumda olup, mahallinde elektrik, su, telefon, doğalgaz ve kanalizasyon gibi her türlü altyapı hizmetleri mevcuttur.
TAŞINMAZIN KIYMETİ :Altınova Mahallesi, 3199 ada, 167 no’lu parsel : Bursa 7.İcra Hukuk Mahkemesinin 2021/190 esas ve 2021/626 karar sayılı kıymet takdirine itiraz neticesinde verilen karar ile
Kıymeti : 12.202.374,50 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 20/10/2021 günü 10:25 - 10:30 arası
2. Satış Günü : 17/11/2021 günü 10:25 - 10:30 arası
Satış Yeri : Bursa Merkez Adliyesi Konferans Salonu ( Zemin Kat D Blok) MERKEZ / BURSA - Bursa Adalet Sarayı Zemin Kat D Blok MERKEZ / BURSA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/4084 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.24/08/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön