02 / 05 / 2024

Bursa'da kamulaştırma çalışmaları başladı!

Bursa'da kamulaştırma çalışmaları başladı!

Bursa'da 212 tarihi eseri gün yüzüne çıkaracaklarını ve şehre 12 bin metrekarelik meydan kazandıracaklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bunun herkesin gidip göreceği, esnafı, vatandaşı mutlu eden bir proje olacağını belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı ve soruları cevapladı.

Bursa'da 212 tarihi eseri gün yüzüne çıkaracaklarını ve şehre 12 bin metrekarelik meydan kazandıracaklarını belirten Bakan Murat Kurum, bunun herkesin gidip göreceği, esnafı, vatandaşı mutlu eden bir proje olacağını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kamulaştırma sürecini başlattıklarını belirten Kurum, şöyle konuştu:

"100 milyon lira üzerinde bir kamulaştırma söz konusu. Buna ilişkin projeyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile yürütüyoruz. Yüzde 50'sini Bakanlığımız hibe vermek suretiyle, kalanını da yine İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kanalıyla kredibilitesini, kredisini sağlayarak bu süreci yöneteceğiz. Burayı da 2023'e inşallah hazırlanmış, açılmış, 12 bin metrekare meydanıyla yeni, yeşil bir Bursa'yı inşa edeceğiz. Yine Çekirge'de yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir bekleyen, hiçbir inşa faaliyetinin yapılmadığı bu binamızı Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kaldırıyoruz. Bu 'Çekirge Teras Projesi' dediğimiz, tamamen yeşil Bursa'yı daha da yeşillendirecek bir proje. Merkezi bir kütüphane, içinde yürüyüş alanlarının, dinlenme alanlarının olduğu, Bursa'yı Çekirge'den seyredeceğiniz bir projeyi hayata geçiriyoruz."

Bakan Murat Kurum, ayrıca Konya, Erzurum, Afyonkarahisar, Yozgat, Niğde, Kastamonu dahil hemen hemen her ilde tarihi değerleri ortaya çıkaracak projeler yürüteceklerini de vurguladı.

 

2012'den bugüne 1 milyon 410 bin konut dönüştü!


Geri Dön