15 / 05 / 2024

Burundililer Türkiye'den ev alabilir mi?

Burundililer Türkiye'den ev alabilir mi?

Burundililer Türkiye'den ev alabilir mi? Burundi, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu? İşte Burundililerin Türkiye' den ev alma hakları...



Burundililer Türkiye'den ev alabilir mi?

Burundi, Orta Afrika'da, Büyük Göller bölgesinde yer alan küçük bir ülkedir. Tanzanya, Ruanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Zaire) ile komşudur. Tanganika Gölü ile kıyısı vardır.


Peki, Burundililer Türkiye'den ev alabilir mi? Burundi, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor mu?


Burundi vatandaşları, bu listede yer alıyor. Buna göre, Burundililer de Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan konut sahibi olabiliyor. Ayrıca Burundililer için özel bir koşul da bulunmuyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Burundililerin gerekli belgeleri temin ederek, satın almak istediği mülkün bağlı olduğu tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gereken belgeler:

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön