02 / 05 / 2024

Büyük İstanbul depremine hazırlık: Acil müdahale senaryosu hazırlandı! 

Büyük İstanbul depremine hazırlık: Acil müdahale senaryosu hazırlandı! 

SBÜ Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, olası İstanbul depremine hazırlık konusunda açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından, olası İstanbul depreminde Atatürk Havalimanı'nın sahra hastanesine dönüştürülmesi ve yaralılara müdahale edilmesi ile hava ambulanslarının hızlıca görevlendirilmesini kapsayan afet müdahale senaryosunu hazırlandı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve enstitü bünyesindeki Afet ve Olağanüstü Durumlarda Sağlık Hizmetleri Yönetimi Anabilim Dalında yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 

Büyük İstanbul depremine hazırlık: Acil müdahale senaryosu hazırlandı! 

Enstitünün olası afetlere müdahale konusunda uzun süredir çalışmalar sürdürdüğünü, çeşitli afet müdahale senaryoları hazırladığına dikkat çeken Ali İhsan Uzar, Türkiye'nin topraklarının yüzde 65'inin birinci derece deprem bölgesi içinde olduğunu da vurguladı. 

Bilim insanlarının sıklıkla uyarılarda bulunduğu İstanbul'da meydana gelebilecek deprem ile ilgili de hazırlık planları üzerinde çalıştıklarına vurgu yapan Uzar, bu çerçevede  yaralılara hızlı müdahaleyi merkeze alan afet müdahale senaryosunun bir süre önce hazırlandığının altını çizdi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön