07 / 05 / 2024

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları uçuşa geçti! Bir kurbana 20 kişi ortak mı olacak?

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları uçuşa geçti! Bir kurbana 20 kişi ortak mı olacak?

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısındaki azalma Kurban Bayramı'nda canlı hayvan arzının düşmesine neden olabilir. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil bu sene piyasada kurban fiyatlarının 70 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi.



 İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, katıldığı Bloomberg HT yayınında kırmızı et fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BİRKAÇ AY SONRA KIRMIZI ET VE SÜTTE ARZ SORUNU YAŞANABİLİR"

Besiciye verilen 2 bin 500 lira destekle, devletin maliyetleri 83-84 lira olarak saptadığının ortaya çıktığını belirten Civil, bu destekle 17 gün kısmen de olsa üreticinin nefes alacağını, tüketicini de fiyat artışı olmadan et yiyeceğini dile getirdi. Kırmızı ette genel olarak maliyet kaynaklı fiyat artışları ve tüketimde de düşüş yaşandığını, bunun da bir denge sağladığını aktaran Civil, yem maliyetleri nedeniyle üreticinin hayvanları kesime götürerek üretimden uzaklaşacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön