27 / 04 / 2024

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin Tepecik bölgesine ait imar planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Büyükçekmece’nin Tepecik bölgesine ait imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir türlü görüşülmemesi ve planların yılan hikayesine dönmesi bölge halkında da endişe yaratıyor.

Büyükçekmece Tepecik te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; beklenen İstanbul depreminden en çok etkilenecek ilçeler arasında olan Büyükçekmece'de, riskli bölgelerin imar planlarına ilişkin İBB'nin tutumları şaşkınlığa neden oluyor. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul depremini işaret etti ve İBB Meclisi’ni bir defa daha göreve çağırdı.

Konuya ilişkin açıklamasında "2008'den beri Tepecik imar planları Büyükşehir Meclisi’nin gündeminde bulunuyor. Israrla, baskıyla, zorla birinci kısmını Belediyemizin teknik ekibi ve meclis üyesi arkadaşlarımızın ortak çalışmasıyla yaptık. Vatandaşlar, iskansız binaların iskanını, ruhsatını aldı. Yüzleri güldü" diyen Hasan Akgün, buradaki binaların bittiğini vurguladı. 

Büyükçekmece Tepecik te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Hasan Akgün, "İkinci kısım da mevcut bildiğiniz yer. Tepecik’in depreme karşı en dayanıksız binaların yer aldığı alanı ayırıyorsun. 1000 dönümlük yerin yalnızca 100 dönümünün imar planını çıkartıyorsunuz. 1/5000’lik çıkartıyorsunuz ve bu doğru bir uygulama değil" açıklamasında bulundu. 

"Bu doğru bir şey değildir. 1/5000’lik planlara yapılan Tepecik’in yüzde 10’luk kısmı imar uygulaması yapılarak insanların depremde hayatını kaybetmeleri engellenebilir mi bu planla? sorusunu yönelten Akgün, Eylül, Ekim aylarında 1/1000’lik planın geçirileceğinin söylendiğine ancak daha 1/5000’lik planın itirazlarının görüşülmediğine dikkat çekti. 

"Zannediyorum ki maalesef Tepecik’in bu yüzde 10’luk imar planlarını da çıkartmayacaklar. Vatandaşlara ve bana söz verdiler. Ekim ayında bizim 1/1000’lik imar planı bu meclisin huzuruna gelecekti ve hızlıca yollayıp sene başına kadar yürürlüğe alınmasını sağlayacaktık" diye konuşan Akgün, hiçbir planları için bugüne kadar tek bir şart öne sürmediklerinin, altını çizdi. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuya ilişkin açıklamasını "Buradaki 31 meclis üyesinin, benim, plan dairemizin ve halkımızın beklentisi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ricamız; Tepecik’in de, Türkoba’nın da, Kumburgaz’ın da imar planlarını çıkartın" diyerek tamamladı. 

İstanbul'un bu bölgelerinde depremin şiddeti 9'u bulur: Tek tek açıklandı: Zeytinburnu, Haliç, Büyükçekmece, Silivri...

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!


Geri Dön