03 / 05 / 2024

Büyükçekmece'de ağaçlar kesilmek yerine taşınıyor!

Büyükçekmece'de ağaçlar kesilmek yerine taşınıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, zemine zarar veren ve projeye aykırı bölgelerde yer alan ağaçları kesmek yerin özel bir yöntemle sökerek daha uygun yerlere dikiyor...



Büyükçekmece Belediyesi, zemine zarar veren ve projeye aykırı bölgelerde yer alan ağaçları kesmek yerin özel bir yöntemle sökerek daha uygun yerlere dikiyor. Büyükçekmece Belediyesi, 255 bin metrekarelik alanda yer alan Büyük Atatürk Parkı'ndaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Proje tüm hızıyla ilerliyor

 

Yeşil Yaşam Projesi adı altında yapılan ve Büyük Atatürk Parkı adı verilen proje kapsamında, Barış Manço ve Yunus Emre parkları tamamlandı. Porjenin üçüncü ayağı olan Cumhuriyet Parkı'nda dere yatağına yakın alanlarda bulunan ve alt yapıya zarar veren ağaçlar özel yöntemle zarar verilmeden söküldü.  Sökülen ağaçlar, Büyük Atatürk Parkı ve Mimaroba Kent Plus Sağlık Ocağı yanındaki yeşil alana yeniden dikildi. Bu çalışmaların yanı sıra, Yeşil Yaşam Projesi kapsamında Mimarsinan sahil yolunda da ağaçlandırma çalışmaları devem ediyor.

 

En büyük yeşil alan projesi

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İstanbul’un en büyük yeşil yaşam projesi olan Büyük Atatürk Parkı'nda çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü kısmına geldiğimiz parkta uzun yıllardan beri kamuya ait olup yol olarak kullanılan bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle zemine zarar veren ve projeye aykırı olan ağaçlarımız sökülerek uygun yerlere dikildi” ifadesini kullandı.

 

Zemine zarar veren ağaçlar sökülüyor

 

Büyükçekmece genelinde alt yapıya zarar veren özellikle söğüt, akasya, kavak gibi ağaçların söküleceğini belirten Başkan Akgün,  sökülen ağaçlar uygun zeminlere dikilecek ve yerlerine zemine ve o bölgenin şartlarına uygun ağaçlar dikilecek” şeklinde konuştu.


Büyükçekmece Belediyesi


Geri Dön