27 / 04 / 2024

Büyükçekmece’de ruhsat verilen 13 ve 14 katlık konut projesine tepki!

Büyükçekmece’de ruhsat verilen 13 ve 14 katlık konut projesine tepki!

Büyükçekmece'deki yazlık bölgesinde 13 ve 14 katlı binaların inşa edilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi...



İstanbul Büyükçekmece'deki yazlık bölgesine önce 35 kat izin veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının ruhsatları iptal etmesinden sonra bu defa 13 ve 14 katlık binalara izin çıkardı. Vatandaşlar ve belediye projeye tepki gösteriyor...

Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi’nde Bayburtlu Grup İnşaat'ın hayata geçirdiği bir gayrimenkul projesi son günlerde tartışmalara sebep oldu.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; 2-3 katlı katlı binalardan oluşan yatay yapılaşmanın olduğu Kumburgaz’a 35 katlı bir bina dikmek için defalarca belediyenin kapısını çalan Bayburtlu Grup, proje için izin alamadı. 

282 ada 1 parsel sayılı arsadaki projeyi yapmak için bu defa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran firmaya, bakanlık tarafından 18 Eylül 2015’te 3 katlı ve 35 katlı olmak üzere 2 blok için yapı ruhsatı verildi. 

35 katlı bir yapının çevredeki kentsel dokuya uyumsuz olacağı ve yerleşim siluetini bozacağı sebebiyle Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Yargı, ruhsatları iptal etti, yapılan itirazı da Bölge İdare Mahkemesi 18 Nisan 2018’de onadı.

Fakat mahkeme kararlarına rağmen Bayburtlu Grup İnşaat’ın sahipleri yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etti ve firmaya 25 Aralık 2019’da 13 ve 14 kattan oluşan 2 blok için yapı ruhsatı verildi. 

Büyükçekmece Belediyesi ve vatandaşlar projeye tepkili. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un devreye girerek az katlı evlerin yer aldığı alanda yüksek katlı projenin durdurulmasını talep etti. 

Dilovalılar tapularına kavuşuyor!


Geri Dön