30 / 04 / 2024

büyükçekmece yüksek katlı binalar

büyükçekmece yüksek katlı binalar

Büyükçekmece'deki yazlık bölgesinde 13 ve 14 katlı binaların inşa edilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi...

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Büyükçekmece'de 11.9 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Mimarsinan Mahallesi, Silivri Caddesi'nde bulunan 4 katlı binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Küçükçekmece'de korku dolu anlar! 3'üncü katın balkonu çöktü!

Küçükçekmece'de 5 katlı binanın 3'üncü katındaki dairenin balkonu çöktü. Çökme anından 30 saniye önce kaldırımdan geçen kadın son anda kurtuldu.

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Koronavirüs salgınının konut kriterlerini etkilediğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

Büyükçekmece’de ruhsat verilen 13 ve 14 katlık konut projesine tepki!

Büyükçekmece'deki yazlık bölgesinde 13 ve 14 katlı binaların inşa edilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi...

Şırnak Uludere'de yüksek katlı binalar inşa ediliyor! 

Şırnak'ın uludere ilçesi yeniden inşa ediliyor. İlçede yüksek katlı binaların inşasına başlandı... 

İstanbul Büyükçekmece'deki bina görenleri şaşırtıyor!

İstanbul Büyükçekmece'deki tarihi Yusuf Paşa Hamamı’nın üzerine inşa edilen iş merkezi, görenleri şaşırtıyor.  1800’lü yıllarda hamam olarak kullanılan tarihi yapının üzerinde 5 katlı iş merkezi bulunuyor...

büyükçekmece yüksek katlı binalar Haberi

büyükçekmece yüksek katlı binalar

İstanbul Büyükçekmece'deki yazlık bölgesine önce 35 kat izin veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının ruhsatları iptal etmesinden sonra bu defa 13 ve 14 katlık binalara izin çıkardı. Vatandaşlar ve belediye projeye tepki gösteriyor...

Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi’nde Bayburtlu Grup İnşaat'ın hayata geçirdiği bir gayrimenkul projesi son günlerde tartışmalara sebep oldu.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; 2-3 katlı katlı binalardan oluşan yatay yapılaşmanın olduğu Kumburgaz’a 35 katlı bir bina dikmek için defalarca belediyenin kapısını çalan Bayburtlu Grup, proje için izin alamadı. 

282 ada 1 parsel sayılı arsadaki projeyi yapmak için bu defa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran firmaya, bakanlık tarafından 18 Eylül 2015’te 3 katlı ve 35 katlı olmak üzere 2 blok için yapı ruhsatı verildi. 

35 katlı bir yapının çevredeki kentsel dokuya uyumsuz olacağı...