14 / 05 / 2024

Çalışanlar dikkat! 4 bin 800 liranız cebinizde kalacak!

Çalışanlar dikkat! 4 bin 800 liranız cebinizde kalacak!

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, sosyal yardımların vergiden muaf tutulmasıyla birlikte senede toplam 4 bin 800 Türk Lirası'nın çalışanın cebinde kalacağına dikkat çekti. 



Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, çalışanlara yapılacak sosyal yardımlarda vergi muafiyeti uygulamasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Bin lira sosyal yardım alan çalışan, SGK primi ve gelir vergisiyle bunun 400 lirasını geri ödemek durumunda kalıyordu. Kabaca bir hesapla aynı ücret devam ettiği sürece yılda toplam 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalmış olacak" diye konuştu.Akkol, TİSK tarafından dördüncüsü bu sene Divan Kuruçeşme'de gerçekleştirilen Ortak Paylaşım Forumu'nun açılış konuşmasını yaptı.

TİSK olarak ülkeye ve insanlara ortak fayda sağlayacak çözüm, fikir ve icraatları konuşmayı devam ettirdiklerini söyleyen Akkol, işçi, işveren ve kamunun katılımıyla düzenledikleri Ortak Paylaşım Forumu'nun bu açıdan bakıldığında çok önemli bir platform olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz sene ekim ayında üçüncüsünü düzenledikleri forumdan günümüze kadar, dünyada birçok politik ve ekonomik gelişmenin yaşandığını hatırlatan Akkol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya'nın Ukrayna'yı işgali  bir anda küresel tedarik zinciri üzerinde tehdit haline geldi. Tüm dünya ekonomileri üzerinde enflasyon riski yarattı. Bunun ülkemizde de yansımalarını oldu.. Geçtiğimiz yıldan farklı bir konjonktür oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde sene başında asgari ücrette işçi, işveren ve kamunun mutabakatında tarihi bir zam yapıldı. Buna ilave olarak, tarihi bir düzenleme ile tüm çalışanların asgari ücrete kadarki gelirlerine vergi muafiyeti getirildi. Bu çok az ülkede yapılan bir uygulama. Yıl boyunca çalışanların emeğini enflasyona ezdirmemek için yine temmuz ayında asgari ücret düzenlemesini hep beraber hayata geçirdik."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön