22 / 07 / 2024

Çalışanlar dikkat! 4 bin 800 liranız cebinizde kalacak!

Çalışanlar dikkat! 4 bin 800 liranız cebinizde kalacak!

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, sosyal yardımların vergiden muaf tutulmasıyla birlikte senede toplam 4 bin 800 Türk Lirası'nın çalışanın cebinde kalacağına dikkat çekti. 




"KAYIT DIŞINDA BİR PUANLIK ARTIŞIN MALİYETİ 7 MİLYAR LİRADAN FAZLA"

Akkol, kayıtlı ve kayıt dışı işletmelerin ayrıştırılması gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayıt dışılık, sendikalı çalışmaya destek veren, vergisini vaktinde ödeyen, sorumluluklarını tam ve eksiksiz olarak yerine getiren tüm işletmelerin omzunda bir yük. Haksız bir rekabete uğramalarına ve bir bakıma cezalandırılmalarına neden oluyor. Bu haksız rekabeti bir nebze de olsa dengelemek ve sorumlu işletmelerin yanında olmak adına 'Beyaz Bayrak' gibi uygulamalar ile güçlü desteklerin verilmesi oldukça önemli. Kayıt dışı istihdam sadece işletmelerin  değil, aslında hepimizin sorunu. 

Çalışanlar sosyal ve daha kötüsü sağlık güvencesi olmadan çalıştırılıyor ve bu sonuçta devletimiz de kaybediyor. Manevi boyutu apayrı ama kayıt dışı istihdamdaki sadece 1 puanlık artışın, devlet bütçesinde oluşturduğu maddi kayıp  7 milyar liradan fazla. TİSK olarak kayıt dışı istihdamı 15 puana kadar indirebileceğimiz bir plan yaptık. Bunun  devlet bütçesine yılda 100 milyar liranın üzerinde katkı sağlanması anlamına geliyor. Bu konuda somut bir iradenin ortaya konması ve caydırıcı cezaların uygulanması ülkemiz için, vatandaşlarımız için çok önemli."

Madame Coco'da halı ve kilimler yüzde 50 indirimde! İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi

A101'den beklenmedik fırsatlar! Adidas, Nike, Converse, Skechers... İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi..

Korkmaz Perla Çelik Çeyiz Seti'nde 780 TL'lik indirim! İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön