29 / 04 / 2024

Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, ilerleyen günlerde asgari ücret görüşmelerine başlanacağını söyledi. Atalay, yeni bir komisyon kuracaklarını ifade etti.



Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, “İlerleyen günlerde asgari ücrete yönelik görüşmeler başlayacak. Tahmin ediyorum 20 Kasım’dan sonra komisyonu kurarız” şeklinde konuştu.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki TEKGIDA-İş Sendikası’nda sendikaların il temsilcileri ile buluştu.

Burada bir konuşma yapan Atalay, herkesin emekten yana tavır almak zorunda olduğunun altını çizerek, “Seçim arifesinde, iktidarı da muhalefeti de ortaya çıkıp, ‘Taşeron sorununu çözüme kavuşturacağız’ dedi Aradan 5 ay geçti. Taşeron sorununu ne iktidar ne muhalefet ağzına almıyor” diye konuştu.

 Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

‘YENİ KOMİSYON KURACAĞIZ’

Asgari ücret görüşmelerine de ilişkin Atalay şu ifadeleri kullandı:

“İlerleyen günlerde asgari ücrete yönelik görüşmeler başlayacak. Tahmin ediyorum 20 Kasım’dan sonra komisyonu kurarız. ‘Bu masada asgari ücretli otursun. Biz oturmuyoruz’ diye ara ara söylüyorum. Asgari ücreti göreve geldiğimden beri 20 yıldır ifade ediyorum. Sendikalarda asgari ücretli çalışan yok. Sendikanın olduğu yerde aile yardımı, ikramiye, servis ve aynı zamanda, yemek olur. Buna karşın 8 milyon çalışan, bizim bünyemiz, ailemizin bir parçasıymış gibi çaba gösteriyoruz

20 Kasım’dan sonra yeni bir komisyon kuracağız. Ülkemizde belki de şimdiye kadar hiç kurmadığımız gibi bir komisyon kuracağız. O komisyon; ne olacağını, ne geleceğini netleştirecek. Komisyonda 2 kadın ve 2 erkek bulunacak. Orada ne olması gerekiyorsa; orada oturan kişiler karar verecek. Sendikacılar da o kişilere uyacak. Onlar, geçinemediklerini söyleyecek.”

 Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA 3 SENARYO: İLK RAKAMLAR BELLİ OLDU

Öte yandan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri çerçevesinde yakın zaman sonra toplantılara başlayacak. Ocak 2024’teki asgari ücret için yüzde 40, 45 ve 50 formülü üzerinde belirlenecek.

Yeni asgari ücret zammı için beklentiler yükseliyor. Asgari ücret zammı için gerçekleşecek toplantıların ne zaman başlayacağının yanında, zammın miktarı ve konuya ilişkin yetkililerin güncel açıklamaları da takip ediliyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, emekli ve memur 2024 Ocak zammı öncesi ilk düzenleme asgari ücret zammı olacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralıkta toplanacak. Asgari ücret zammı için 6 aylık enflasyon verileri önemli bir belirteç olarak masada olacak. Bir diğer veri de memur zammı olacak.

Her ay hesaplara en az 5 bin 365 TL yatacak ama emekli ikramiyesi değil! Bu parayı emekli olmayanlar alacak!

Elinde nakit parası olanlara yeni kazanç kapısı! Tüm bankaların vadeli mevduat faiz oranları sil baştan değişti!

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!


Geri Dön