19 / 05 / 2024

Çalışanlara müjde! Yemek parasına yüzde 50 zam geldi! Yol ücreti de arttı! İşte zamlı yeni rakamlar...

Çalışanlara müjde! Yemek parasına yüzde 50 zam geldi! Yol ücreti de arttı! İşte zamlı yeni rakamlar...

Temmuz ayında askeri ücrete ek zamdan sonra çalışanların yol ve yemek ücretleri de arttırıldı. Peki yol ve yemek ücretleri ne kadar oldu? İşte zamlı yeni rakamları...



Çalışanlara müjde! Yemek parasına yüzde 50 zam geldi! Yol ücreti de arttı! İşte zamlı yeni rakamlar...

Asgari ücretteki ek artıştan sonra çalışanlara ücret dışında sağlanan en önemli ek menfaatler arasında olan yemek bedelinin 51 lirası, ulaşım bedelinin 25.5 lirası gelir vergisinden istisna edildi. Temmuz 2022 döneminde ek olarak attırılan asgari ücret sonrasında değişen parametrelerden biri de yemek ve yol yardımları için uygulanan gelir vergisi istisna tutarları oldu.

Öte yandan, işverenleri desteklemek üzere geçtiğimiz senelerde verilen asgari ücret desteğinin de yeniden uygulamaya konulacağı belirtildi.

YOL ÜCRETİ DE ARTTIRILDI

Ulaşımı işyeri servisle karşılamıyorsa günlük 17 lira olan yol ücreti yeni düzenlemeyle 25,5 liraya çıkarıldı. Böylece yol ücretinde de yüzde 50 artış yapıldı. Haftanın 6 günü çalışan bir işçiye ayda asgari olarak 612 lira yol parası verilmesi gerekiyor. Alınan karar, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol fiyatı 15 Temmuz 2022..

Hazine arazisine ev inşa etmek isteyenler dikkat! 151 bin 500 liraya konut alanı imarlı arsa satılıyor!

Citroen Berlingo Van'da yüzde sıfır faiz kampanyası başladı! Sakın kaçırmayın! 15 Temmuz 2022 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön