14 / 05 / 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜİK'in yüzde 78,6 olarak açıkladığı enflasyon oranlarını değerlendirdi. Bakan Bilgin, Temmuz'da asgari ücrete yapılan ara zam, emekli ve memur maaşlarında yapılacak artışlarla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.



ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞÜŞE GEÇECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yüzde 30'luk asgari ücret zammının 6 ay için verilmediğini ara zam olarak yansıtıldığını işçilere verilen zammın memurların altında kalmadığını arada bir fark hissedilmediğini kaydetti. Aradaki farkı, işçilere verilen zammı eksik bularak yıl sonuna kadar tamamladık diyen Bilgin, açlık sınırının 6 bin lira olduğu tespitinin bilimsel olmadığını savundu. Bakan Bilgin, 'Sendikalar kendince çalışma yapıyor. Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil. Türkiye’deki açlık sınırı 3 bin 600 lira ile 4 bin lira arasındadır. Bazılarının asgari ücrete 3 ayda bir zam yapalım talebi var. Onu yaptığımız zaman piyasaya etkisinin daha fazla olacağını söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

Enflasyonun aralık ayından itibaren düşüşe geçeceğini tahmin ettiklerini belirten Bilgin, "Tahminimiz, yapılan hesaplamalar aralık ayından itibaren enflasyonun inişe geçeceğini, önümüzdeki ocak, şubatta Türkiye'nin daha iyi yere geleceğini söylüyor. Diyelim tersi oldu, kimse endişe etmesin. Çalışanlarımızı o günkü şartlarda koruyacak düzenlemeleri yapacağız" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön