15 / 05 / 2024

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı? Bir kişi iki defa konut kredisi çekebilir mi?

Kredi konusu özellikle konut kredisi konusu şu aralar gündemde olan konulardan biridir. Peki konut kredisine dair bunları biliyor muydunuz? İşte detaylar!



ÇALIŞMAYAN KİŞİYE KONUT KREDİSİ ÇIKAR MI?

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. Gelir belgesi olmadan kredi çekilebilir mi? Bankalar bir geliriniz bulunmuyorsa, kredi alamazsınız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kişilere de kredi de vermiyor.

BİR KİŞİ İKİ DEFA KONUT KREDİSİ ÇEKEBİLİR Mİ?

Düzenli geliri bulunan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelmesi ile konut alımları kredilendirilebilmektedir. Ortaklardan biri, birkaçı veya tümüne kullandırılabilmektedir.

EV ALIRKEN PEŞİNAT KİME VERİLİR?

Bankalar, krediye konu olan eve öncelikle ekspertiz gönderip evin değerinin tespit edilmesini ister. Bazı bankalar, tespit edilen tutarın yüzde 80'i ya da yüzde 90'ı kadar kredi kullandırabilir. Peşinatsız olması durumunda ise tespit edilen ev değerinin yüzde 100'ü, kredi olarak ev sahibine verilir.

EMEKLİ BİRİ NE KADAR KREDİ ÇEKEBİLİR?

Yasal mevzuatta belirtilene göre; kredi tutarı 50.000 TL'ye kadar vade 36 ay, 50.001 TL - 100.000 TL arası vade 24 ay, 100.001 TL üzeri vade 12 ay olarak bir sınırlama getirilmiştir.

EMEKLİLER İHTİYAÇ KREDİSİ ÇEKEBİLİR Mİ?

İhtiyaç kredilerinde devletin vermiş oldu yüzdelik miktar konut kredisine kıyasla biraz daha azdır. Buna göre de bir emekli vatandaş en çok maaşının yüzde 50 miktarını aylık taksit ödemesi geçmeyecek şekilde gereksinim kredisi kullanabilir.

0.69 KONUT KREDİSİ KİMLER ALABİLİR?

Bu kampanyadan İstanbul'da aylık geliri 80 bin TL'yi, ikinci bölgede 65 bin TL'yi, üçüncü bölgede 45 bin TL'yi geçmeyen haneler faydalanabilecek.

0.69 KREDİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenen yeni yüzde 0,69 konut kredisi kampanyasında detaylar 16 Ocak’ta açıklanacak.  Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. İlk 3 sene aylık taksitlerin bir bölümünü geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.

TOKİ başvuru sonucunu nasıl öğrenirim? TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

Sıfır arabaların fiyatları bildiğiniz gibi değil! İşte istediğiniz marka otomobilin fiyatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön