04 / 05 / 2024

Cam balkonlu ev sahipleri dikkat! Para cezası kesilebilir!

Cam balkonlu ev sahipleri dikkat! Para cezası kesilebilir!

Cam balkon ya da katlanır cam balkon yaptırmak isteyenler bu konudaki yasal durumu araştırmaya devam ediyor. Gündem ve tartışma konusu olan bu başlık ile ilgili Yargıtay yeni bir emsal karar açıkladı. İşte Yargıtay’ın açıkladığı cam balkon kararının detayları…



Corona salgınının uzun süre boyunca devam etmesinin ardından evde kalan insanlar balkonlarına genişletmek ve dış koşullardan korumak amaçlı olarak cam balkon uygulamasını tercih etti. Özellikle de bu dönemde pek çok ev sahibi cam balkon kullanıp balkon keyfi yaşadı. Fakat bazı binalar için cam balkon uygulamaları adına komşuların arasında sorun oluştu.

Cam balkonlu ev sahipleri dikkat! Para cezası kesilebilir!

Cam balkon yasak mı?

Vatandaşlar binaların balkonunda kullanılan cam balkonların yasak olup olmadığı konusunda araştırmaları sürdürüyor. Sosyal medyada yer alan bilgilere göre bazı vatandaşlar cam balkon yaptırması sebebiyle mahkemelik oldu. Cam balkon için Yargıtay resmi bir karar yayınladı.

Binanın dış cephesi üzerinden pay alan balkonlar evin diğer odalarından farklı şekilde kabul edilerek binanın ortak bölümleri arasında yer alıyor. Bu sebeple balkonlar üzerinde tadilat ya da değişiklik yapmak isteyen ev sahipleri apartmandakilerin en az 5/4’ünün yazılı izni alarak bu işlemi uygulayabiliyor. Bu izinlerin alınmadı durumda cam balkon uygulamaları da kaçak yapı haline geliyor.


Geri Dön