29 / 04 / 2024

Çanakkale Boğaz Köprüsü için düğmeye basıldı! Tüm detaylar!

Çanakkale Boğaz Köprüsü için düğmeye basıldı! Tüm detaylar!

Bu yıl ihalesi yapılacak olan Çanakkale Boğaz Köprüsü projesi için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bakanlığa başvuru yapıldı. İşte planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün tüm detayları...



Çanakkale Boğaz Köprüsü için düğmeye basıldı! Tüm detaylar!


Çanakkale Boğaz Köprüsü projesi için detaylar netleşti. Karayolları Genel Müdürlüüğü tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 30 Mart 2015 tarihinde resmi başvuru yapıldı. Çanakkale Köprüsü ve otoyol projesi 9.8 milyar TL'ye mal olacak.


Bu yıl ihalesi yapılacak olan Çanakkale Boğaz Köprüsü, Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu 1.Kesimi (Boğaz Köprüsü Kesimi Hariç) ve Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu 2. Kesimi (Boğaz Köprüsü Kesimi Dahil) 324,415 kilometre uzunluğunda olacak. Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün uzunluğu ise 2 bin 23 metre olarak belirlendi.



Silivri'den başlıyor


1.Kesim otoyol toplam uzunluğu 277,599 kilometre olarak, İstanbul Silivri İlçesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçeleri, Çanakale Gelibolu, Lâpseki, Çan, Yenice İlçeleri, Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerinden geçecek.


2.Kesim otoyol ise esasen sadece boğaz kesimi ve bağlantı yolları olup, toplam uzunluğu 46,816 kilometre olarak Çanakkale Gelibolu ve Lapseki ilçelerinden geçiyor.



2020 yılında açılacak


Yapılacak 1.ve 2. kesim otoyolu, yap-işlet-devret modeli kapsamında olacak.Proje güzergahı 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak planlandı. Bu yıl ihalesi yapılacak olan Çanakkale Boğaz Köprüsü inşaatının 2019 yılı sonunda tamamlanması ve otoyolun 2020 yılında faaliyete açılması hedefleniyor. 


Proje güzergahı ;

- İstanbul ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km: 18+454

- Tekirdağ ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km: 105+942

- Çanakkale ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km:170+419

- Balıkesir ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km: 29+600 illerinden geçiyor.



20 kavşak ya da istasyon olacak


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından toplam uzunluğu 324,415 km olan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe otoyolu projesi kapsamında otoyol üzerinde, Kınalı ve Balıkesir Batı otoyol bağlantıları ile birlikte toplam 20 adet kavşak ya da giriş-çıkış istasyonu yer alacak.



Çanakkale Boğaz Köprüsü için 26 Mayıs'ta halk toplantısı yapılacak!


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön