02 / 05 / 2024

Çanakkale Troia Müzesi turizmde bir eşik olacak!

Çanakkale Troia Müzesi turizmde bir eşik olacak!

Troia Müzesi'nin, Çanakkale turizminde bir eşik olacağını söyleyen Ak Parti Milletvekili Mehmet Daniş, "Troia Müzesi, kültür turizminin artık sektörel anlamda yapılabileceği anlamına gelen bir proje'' dedi.



Ak Parti Milletvekili Daniş, "10 milyon dolara mal olması beklenen proje, ziyaretçi sayısını 1 milyona çıkaracak. Müzenin yapıldığı ilk yıldan itibaren Troia'nın bugün 500 bin olan ziyaretçi sayısı 1 milyonu aşacak. Turistler Troia'da ve Çanakkale'de daha uzun süre kalacak" dedi. 


Troia'ya 1 milyon ziyaretçi gelecek 


Tevfikiye köyü sınırlan içinde yer alan Troia Antik Kenti'nde inşası devam eden müze projesi 2015'e yetişecek. 

Ana binanın toprak üstünde, galerilerin de toprak altında yer alacağı projede sona yaklaşıldı. 


AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, Troia Müzesi'nin büyük bölümünün, tıpkı bugün Troia kalıntıları gibi toprak altında olacağına dikkat çekti. Müzenin sadece ana binasının toprak üzerinde, galerilerinin toprağın altında olacağını ve merpen yerine rampalarda yürünerek gezileceğini anlatan Daniş, "Müze projesi bugünkü Troia Antik Kenti ve Troia Milli Parkı dokusuyla uyumlu şekilde planlandı. 

Bilindiği gibi Troia Müzesi için 2011 yılı Mayıs ayında bir yarışma yapılmış ve proje belirlenmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı daha sonra detay projelerin yapılmasını ihale etti. 

Yaklaşık 10 milyon dolara mal olacağı tahmin edilen müzenin tamamlanarak 2015 yılına yetiştirilmesi planlanıyor" dedi. 


Milliyet


Geri Dön