28 / 04 / 2024

Çanakkale'de konut fiyatları İstanbul'la yarışıyor! Fiyatlar 3 milyon TL'ye kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut fiyatları İstanbul'la yarışıyor! Fiyatlar 3 milyon TL'ye kadar yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Efe Can Altıntaş ve Olcay Aygün Çanakkale’deki konut fiyatlarının İstanbul'la yarıştığını söyleyerek konut fiyatlarını mercek altına aldı.



Çanakkale, son yıllara kadar tarım, sanayi ve turizm alanında daha çok küçük ve orta ölçekte işletmelerin bulunduğu ve dengeli bir yerleşim alanına dönüştü. Hal böyle olunca Çanakkale'ye talep artmaya başladı. Bu durum konut fiyatlarına da yansırken Çanakkale'de konutların fiyatları 30 milyon liraya kadar yükseldi. EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Efe Can Altıntaş ve Olcay Aygün Çanakkale’deki konut piyasasını inceledi.

ÇANAKKALE'DE KONUT FİYATLARI İSTANBUL'LA YARIŞIYOR!

Altıntaş ve Aygün, Çanakkale’nin İstanbul’daki konut fiyat artışına alternatif olarak gündeme geldiğini vurgulayarak, “TÜİK verilerine göre, Çanakkale ilçesinin 2023 yılı temmuz ayından bir önceki yılın temmuz ayına kadar toplam konut satışı 11.019 adet olarak gerçekleşti. Bu rakamlar 2022 yılının aynı döneminde ise 13.411, 2021 yılının aynın döneminde ise 12.725 adet olarak gerçekleşmişti.” dedi.

Çanakkale de konut fiyatları İstanbul la yarışıyor! Fiyatlar 3 milyon TL ye kadar yükseldi!

KONUT FİYATLARI 3 MİLYON TL'YE KADAR YÜKSELDİ!

Lapseki’de 3+1 konutlarda metrekare fiyatlar 25 bin TL  ile 30 bin TL olduğu belirtildi.  Çanakkale’nin Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasından sonra ulaşım ve lojistik olarak avantajlı duruma geldiğini de sözlerine ekleyen Altıntaş ve Aygün, “Yol ile birlikte Çanakkale’nin sadece İstanbul ile değil, çevre illerle de ulaşım süresi önemli
ölçüde kısaldı. Çanakkale’nin Lapseki İlçesinde, yeni konut projelerinde 3+1 konutlarda metrekare fiyatlarının 25 bin ile 30 bin dolayında birim fiyatları bulunuyor.

Konutların değerleri 2 milyon 300 bin TL ile 3 milyon TL arasında değiştiğini belirten Can Altıntaş 2022’nin
sonunda Villa şeklinde yapılaşan yeni konutlarda ise metrekare fiyatı olark 35 bin TL dolayında fiyatların görüldüğünü söyledi. 

Karacaören’de 30 bin ile 35 bin metrekare arasında değiştiğine vurgu yapan  Altıntaş Çanakkale merkez bölgesinde yeni gelişen bir bölge olan Karacaören bölümünde konut projelerinin havuzlu şekilde imal edilmeye başlandığını ve metrekare fiyatlarının 35 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti.

Çanakkale de konut fiyatları İstanbul la yarışıyor! Fiyatlar 3 milyon TL ye kadar yükseldi!

ARSA ÜRETİMİ KALMADI!

Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü projesi ile Kent merkezine yaklaşık 5 km mesafede bulunan Güzelyalı-Dardanos Sahife alanları ile müstakil-yazlık site tarzında yapılaşmanın arttığı belirtilerek bu bölgelerde arsa üretiminin kalmadığını açıkladı.

Çanakkale köylerine yoğun talebin olduğu özellikle ege ve köylerine ciddi bir göç olduğu belirtildi. Çanakkale’nin de hem ulaşım avantajı hem de İstanbul’a yakınlığı ile bu talepten önemli ölçüde etkilendiğini belirten Altıntaş '' Çanakkale’nin güney bölgesindeki yerleşimlerin tarihi Assos kenti gibi Ege denizine bakan yamaçlar üzerinde Kaz
dağlarının eteklerinde birçok Çanakkale köyü yoğun talep artışı yaşandı. Bu etkiler ile birlikte bölgenin bir revaçta kalacağı düşünülmektedir.” şeklinde konuştu.

Konutta rüzgar tersine mi döndü? İlan sayısı arttı, satışlar durgunlaştı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Geri Dön