02 / 05 / 2024

Çankaya, Yaşamkent ile bir ilke imza atıyor!

Çankaya, Yaşamkent ile bir ilke imza atıyor!

Katılımcı belediyecilik ve vatandaş odaklı hizmeti her projesinin odağına koyan Çankaya Belediyesi. Yaşam kent'te hayata geçirdiği uygulama ile Türkiye'de bir ilke imza attı.



Bölgedeki 16 bin metrekarelik arsanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin mahalle sakinleriyle görüşen Çankaya Belediyesi. Yaşam kentlilerin isteği ve önerileri doğrultusunda bir park yapacak. Parkın çalışmaları kışın sona ermesiyle başlayacak. 


Çankaya Belediyesi'ni katılımcı belediyecilik anlayışıyla yöneteceğini dile getiren Başkan Alper Taşdelen. "Ben yaptım oldu anlayışı Çankaya'da hayat bulmayacak bir anlayıştır. Çankayalı mahallesinde nasıl bir park istiyorsa, sokağındaki sorunun nasıl giderilmesini istiyorsa belediye çalışmasını o yönde yapacak" dedi. 


YAŞAMKENT'E MİNİ KORULUK 


Yaşamkent'te 15 sitenin bulunduğu bölgede 840 haneye hizmet verecek olan parkın şekillen mesi aşamasında Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç ve ekibi sık sık bölgeyi ziyaret ederek, vatandaşlarla iletişime geçti. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantılar sonrasında yeşili ve ağacı bol. meydanı, koşu pisti. 2 kondüsyon pisti ve basketbol sahası olan bir park inşa edilmesine karar verildi. Park içerisinde yaklaşık bin ağaç ve 3 bin 500 çalı grubu dikilecek. 


DOĞAYA DUYARLI BELEDİYE 


Yeni yapılacak parkta ayrıca ilk kez yağmur suyu toplama sistemi hayata geçirilecek. Değişen ekolojik sistem ve nüfus artışına bağlı su ihtiyacı nedeniyle kaynaklarını verimli kullanacak projeler üretmeye özen gösteren Çankaya Belediyesi bu duyarlılığı Yaşamkent'teki parkta gösterecek. Su toplama kanallarıyla kışın yağan kar ve yağmur suları belirli noktalarda biriktirilerek parkın sula ma ihtiyacı karşılanacak. Çankaya Belediyesi'nin ilk örneğini Ahlatlıbel'de yaptığı biyolojik gölet Yaşamkent'te de uygulanacak. 


Ankara Son Söz


Geri Dön