29 / 04 / 2024

Çay üreticilerinden deprem bölgesine kalıcı konut desteği!

Çay üreticilerinden deprem bölgesine kalıcı konut desteği!

Rize Valiliği himayesinde hazırlanan 'Çay sokağı' projesi ile Hatay ve Gaziantep'e kalıcı konutlar inşa edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...



Ülkemizi sarsan yıkıcı depremlerden sonra başlatılan kalıcı konut seferberliğine çay üreticileri de dahil oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, deprem bölgesinde yeni konutlar inşa etmek için düğmeye Rize Valiliği'nce 'Çay sokağı' projesi başlattı. 

Çay üreticilerinden deprem bölgesine kalıcı konut desteği!

Paylaşılan detaylara göre, bu kapsamda; yaş çay sezonu boyunca üreticilerin yardımlarıyla Hatay ve Gaziantep'in Nurdağ ilçesinde kalıcı konutlar yapılacak. Doğu Karadeniz Bölgesi şehirlerindeki çay alım yerlerinde sunumlar sonrası üreticilerin bağışlarının toplanacağı projede; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile protokol de imzalanacak. Elde edilen gelirler ile belirlenmiş olan bölgelerde; Rize mimarisine uygun, Doğu Karadeniz'deki ilçe adlarının verileceği konutlar inşa edilecek.

Yine verilen bilgiye göre, Rize, Artvin ve Trabzon'un dışında Giresun ve Ordu şehirlerinde 810 bin hektar alanda 200 bin üreticinin, projeye destek vermesi planlanıyor.


Geri Dön