15 / 05 / 2024

Çay üreticilerinden deprem bölgesine kalıcı konut desteği!

Çay üreticilerinden deprem bölgesine kalıcı konut desteği!

Rize Valiliği himayesinde hazırlanan 'Çay sokağı' projesi ile Hatay ve Gaziantep'e kalıcı konutlar inşa edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...



'KONUTLAR, RİZE MİMARİSİNE UYGUN OLACAK'

Rize Valisi Çeber, tanıtımını yaptığı proje ile ilgili bilgi vererek, inşa edilecek kalıcı konutları görenlerin Rize ve çay diyarını hatırlayacağını dile getirdi.

Vali Çeber açıklamasında Hatay veya Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir 'Çay sokağı' yapacaklarını kaydederek, kalıcı konutlardan meydana gelen 'Çay sokağı'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile bir protokol imzalayacaklarını söyledi.

Çay üreticilerinden deprem bölgesine kalıcı konut desteği!

Vali Çeber açıklamasında, "Protokolün sonucunda konutlara ve sokağa vereceğimiz adlar, kullanacağımız yöresel imgeler ile bizim belirleyeceğimiz bir 'Çay sokağı'mız olacak. Konutlar Rize mimarisine uygun olacak. Yörenin özelliklerini temsil edecek. Örnek olarak binalarımızın idları, ilçelerimizin isimleri olacak. Renklerimiz apartmanlarda temsil edilecek. O apartmanları görenler karşısında Rize'yi ve çay diyarını görecek. 'Çay sokağı'mız tamamen kalıcı konutlardan oluşacak" diye konuştu.

'200 BİN ÜRETİCİMİZİ KAPSAYACAK'

Yaptığı açıklamada yardım kampanyasındaki sürece de değinen Vali Çeber, "Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve küçük bir kısımla Ordu olmak üzere yaklaşık olarak 200 bin üreticimizi kapsayacak proje dahilinde; üreticilerin toplamış oldukları çayların belli bir bölümünü bağışlaması ile kalıcı konut yapmak üzere kampanyamızı başlatıyoruz. Söz konusu bu kampanyamız kapsamında müstahsillerimiz çay alım noktalarına geldiklerinde; eksperlerin ve diğer görevlilerin yapacakları sunum üzerinden 'şu kadar miktar çayımın karşılığı olan meblağı, kalıcı konut yapım kampanyasına bağışlamak istiyorum' diyerek yardımlarını yapacak." dedi.

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Milyonlarca çiftçiye son dakika Mayıs 2023 müjdesi! Herkes hemen hesaplarını hesabını kontrol etsin!

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!


Geri Dön