29 / 04 / 2024

Çay üreticilerinden deprem bölgesine konut kampanyası!

Çay üreticilerinden deprem bölgesine konut kampanyası!

Rize'de başlatılan "Çay Sokağı" projesi kapsamında elde edilecek yardımlarla, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kalıcı deprem konutları yapılacak.



Rize'de başlatılan "Çay Sokağı" projesi kapsamında elde edilecek yardımlarla, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kalıcı deprem konutları yapılacak. Vali Kemal Çeber, Valilik himayesinde Çaykur Genel Müdürlüğünce koordine edilecek kampanyanın, şehir merkezindeki bir işletmede düzenlenen tanıtım toplantısında, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ilk gününden itibaren Rize'nin elinden geleni yaptığını kaydetti.

Yardım çalışmaları kapsamında yeni bir kampanya başlattıklarını söyeyen Çeber, yaş çay sezonu başladığını "Çay Sokağı" projesi ile tüm çay müstahsillerini kalıcı konutlar yapmaya dönük bir kampanyaya dahil ettiklerini belirtti. 

Çeber, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve küçük bir kısımla Ordu olmak üzere yaklaşık 200 bin üreticiyi kapsayacak proje ile üreticilerin topladıkları çayların belli bir miktarını bağışlamasıyla, kalıcı konut yapmak üzere kampanyayı başlattıklarını duyurdu.

Çeber, proje kapsamında yardımların nasıl yapılacağına ilişkin de bilgiler verdi. İşte detaylar...


Geri Dön