06 / 07 / 2024

Çaya dev zam! Cep yakan oran

Çaya dev zam! Cep yakan oran

ÇAYKUR, çay fiyatlarına ortalama yüzde 43 oranında zamlandırdı. Sektör paydaşları, ÇAYKUR'un önümüzdeki aylarda çaya yeniden yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini ifade ediliyor.



SEKTÖR PAYDAŞLARI: "BİR ZAM DAHA GELEBİLİR"
Sektör paydaşları, ÇAYKUR'un önümüzdeki aylarda çaya yeniden yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini belirtiyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs'ta Rize'de gerçekleştirdiği seçim mitinginde yaş çay alım fiyatını açıklamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım vermiştik. Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 arttırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz."

ZAM HABERİNİ DUYURMUŞTU!
Yaş çaya yapılan yüzde 64'lük zammın ardından çay sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulunan ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar ise, şöyle konuşmuştu:

"Şu an raflardaki çayın fiyatı 2023 üretim fiyatının çok altında. Raflarda çaya zam eli kulağında..."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön