27 / 07 / 2024

Çaya dev zam geldi! Raftaki etiketler peş peşe değişti! 1 kg çay ne kadar oldu?

Çaya dev zam geldi! Raftaki etiketler peş peşe değişti! 1 kg çay ne kadar oldu?

Yaş çay taban fiyatını 11 lira 30 kuruş olarak açıklanmıştı. Böylece, geçen sene 7 lira olan yaş çay taban fiyatına 2023 yılı için yüzde 64 zam geldi. Bu gelişmenin ardından market raflarında da çay fiyatları güncellendi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


24 Mayıs Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak zamlı tarife üzerine zincir marketler, bakkallar ve büfeler etiket fiyatlarını güncelliyor.

Çaykur Filiz’in kilosunun fiyatı 75 Türk Lirası’ndan 98,75 Türk Lirası'na yükseldi. Rize Turist Çayı ise, 89,90 TL’den satılacak.

ÇAYKUR haricindeki özel çay firmalarının da fiyatlarını güncellediği kaydedildi.

Çaya dev zam geldi! Raftaki etiketler peş peşe değişti! 1 kg çay ne kadar oldu?

3 DİLİME BÖLÜNEN ZAMLAR GELİYOR

Kronos yazarı Turhan Bozkurt çayda “Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tura kalınca yüzde 100’lük zamdan vazgeçildi. Üç dilime bölünen zammın ilk dilimi onayladı. Zamların devamı gelecek” diye ifade etti.

Bozkurt; Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi (BİM), BİM’in alt markası File başta olmak üzere zincir marketlerde Rize Turist Çayı raflardan kaldırıldığını belirtti.

Çay Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar çaya rekor tutarlı zam geleceğini 10 Mayıs’ta duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün yaş çay alım fiyatını yüzde 64 artırılarak 11.30 liraya yükseltildiğini açıklamıştı. ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar ise çaya yüzde 100'e yakın bir zam beklendiğini ifade etti.

Kar, “ÇAYKUR’un maliyeti 90 liranın üzerinde olur, 100 liraya yaklaşır. Dolayısıyla yüzde 100’e yakın bir artış bekliyorum" diye belirtmişti.

Öte yandan Türkiye'den 2023 yılının ocak-nisan döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı yüzde 39 arttı ve 11 milyon 365 bin 591 dolara ulaştı.

'Doların güçlenmek için alanı var' diyen dev kurum olacakları peş peşe açıkladı! Doları olan yaşadı!

TOKİ  Adana  Seyhan projesinde Mayıs 2023 müjdesi geldi! 580 konutluk yeni konut projesini kaçırmayın!


Geri Dön