28 / 04 / 2024

Celaleddin Polat: Gayrimenkulde büyüyeceğiz!

Celaleddin Polat: Gayrimenkulde büyüyeceğiz!

Türkiye inşaat sektörünün en köklü kuruluşlarından Polatyol, 50 yılı aşkın tecrübesi, 9 ülkede tamamladığı otoyol, demiryolu ve baraj projeleriyle uluslararası pazarda sektöre öncülük ediyor.



1960'lı yıllardan bu yana yurtiçinde ve yurtdışında özellikle karayolu, baraj, içme suyu ve demiryolu gibi büyük altyapı projelerine imza atan Polatyol, inşaat sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. 


Polat Yol Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, 50 yılı aşkın tecrübeleriyle halen 9 ülkede faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, "Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Suudi Arabistan, Umman, Fas, Irak, Libya, Gürcistan, Katar gibi toplam 9 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Son dönemde Azerbaycan ağırlık olmak üzere son 20 yılda 2 milyar dolarlık " Halen projelerimizin tutarı 1.3 milyar dolar" diye konuştu. Poİat şöyle devam etti: 'Polatyol'un bugüne kadar tamamladığı projelerin toplam değeri 1.951 milyar doları buldu. Bu projelerin yüzde 81.3 u otoyollar, yüzde 12.53'ü baraj, sulama, boparçası Çarşıbaşı, Trabzon, Araklı ve Trabzon, Maçka yolunun yapım işi oldu. Kararlı adımlarla büyüyerek uluslararası pazarda dana çok söz sahibi olacağız." 


"Gayrimenkulde de büyük işler yapacağız"


Polatyol Avrupa'nın en geniş alana yayılan gayrimenkul projesi Eston Şehirle, son dönemde Türkiye ekonomisinin önemli lokomotiflerinden biri haline gelen gayrimenkul geliştirme sektörüne de iddialı bir giriş yaptı. Celaleddin Polat, "Eston Şehir, Polat Yol Yapı için gayrimenkulde bir başlangıç. Gayrimenkul sektöründe, sadece İstanbul'da değil, tüm Türkiye'de ve hatta sonrasında yurtdışında büyük işler yapacağız" dedi. 


Tamamlanan Projeler 


- ABD Doları Ulaştırma Projeleri (Karayolu, Otoyol) 

- Baraj, Boru Hattı, İçme Suyu Projeleri 

- Demiryolu Projeleri 


Tamamlanan Bazı Karayolu Projeleri 


- Okmeydanı Köprülü Kavşak İnşaatı Karadeniz - Sahilyolu 

- Araklı İyidere Kesimi Esenler Ve Davutpaşa - Kavşağı İnşaatı 

- Quriyat - Sur Yol İnşaatı II, Kısım, Lot I - Oman

- Karadeniz Sahil Yolu Carsıbası Trabzon Araklı 

- Maçka Kısmı 

- Ujar - Yevlahk Otomobil Yolunun Yeniden Yapılması 

- Yevlahk - Gence Yolunun Rehabilitasyon Projesi 

- Quıiyat'Da Rehabilitasyon İşleri (Yollar, Köprüler, Vadiler) - Lot 3 

- Sur Comish Yolunun Geri Kalan Güzelleştirme Çalışmaları Alat-Masalli Otoyolu 

- Karabük - Mengen Yolu 

- Safran bolu-Karabük Yol İnşaatı 



Sabah


Geri Dön