25 / 07 / 2024

Çelik isale hattı için açılan tünelde son 70 metreye gelindi!

Çelik isale hattı için açılan tünelde son 70 metreye gelindi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi, Genel Müdür Rüstem Keleşten bilgi aldı. Toçoğlu, Tünelde son 70 metreye gelindi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Çelik İsale Hattı için açılan tünelde son 70 metreye gelindiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, "Yaklaşık 11 kilometrelik çelik hattımızın tamamlanması ile alt yapısı, isale hatları ve arıtma tesisleriyle entegre su sistemini hayata geçirmiş olacağız. Hattımızın yılsonuna kadar devreye alınması için çalışıyoruz" dedi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten bilgi aldı. Esentepe Kampüsü civarında devam eden Çelik İsale Hattı projesi hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hat için açılan tünelde son 70 metreye gelindiğini ifade etli. Başkan Toçoğlu. "Hamdolsun şehrimizin geleceğine yatırımlarımız sürdürüyoruz. Yaklaşık 11 kilometrelik çelik hattımızın tamamlanması ile alt yapısı, isale hatları ve arıtma tesisleriyle entegre su sistemini hayata geçirmiş olacağız" diye konuşlu. 


9 BİN METRE 


Çelik hattın depreme dayanıklı hale getirilmesi için farklı güzergâhta inşa edildiğini ve halim eğiminin azaltılması için yaklaşık 453 metrelik tünelde son aşamaya gelindiğini sözlerine ekleyen Toçoğlu. "İsale patlağı sorununa kesin çözüm getirmek için hattımızı tünelden geçiriyoruz. 


Bugüne kadar tünelin 390 metresi tamamlandı, son 70 metredeyiz. Tünelin iki tarafından da devam eden çalışmalarımızı inşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Çelik hattımızın döşeme çalışmaları  kapsamında da yaklaşık 9 bin metreyi tamamladık. Hattımızın yılsonuna kadar devreye alınması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 


Yeni Haber 


Geri Dön