18 / 07 / 2024

Cep telefonu kullanıcıları dikkat! Zam geldi

Cep telefonu kullanıcıları dikkat! Zam geldi

Yeni yılın girmesiyle telsiz kullanım ücretleride nasibini aldı. Türk Telekom’un sayfasında yayımlanan açıklamaya göre telsiz kullanım ücreti 1 Ocak’tan itibaren 113,14 TL üzerinden alınacak.




Telsiz kullanım ücreti, veri veya ses iletişiminde bulunmak için ödemeniz gereken bir ücrettir. Tüm telefon kullanıcılarından alınır. Bu ücret, genellikle bir abonelik sistemi üzerinden ödenir ve bir telsiz hizmeti sağlayıcısı tarafından belirlenir. Telsiz kullanım ücretleri, hizmet sağlayıcıdan hizmet sağlayıcıya ve hizmet türüne göre değişebilir. Örneğin, bir cep telefonu hizmeti sağlayıcısından  bir walkie-talkie hizmeti sağlayıcısına kadar değişebilir. Telsiz kullanım ücretleri, genellikle aylık ya da yıllık olarak ödenir ve cihazınızın kullanımına göre değişebilir.

Cep telefonu kullanıcıları dikkat! Zam geldi

Yeni yılın ilk zamlarından birisi telsiz kullanım ücretlerine geldi. 

Türk Telekom’un sayfasında yayımlanan açıklamaya göre telsiz kullanım ücreti 1 Ocak’tan itibaren 113,14 TL üzerinden alınacak: 

''Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanan 2023 Yılı Telekomünikasyon Hizmetleri Ücret Tarifesi gereğince; 2022 yılında 50,75 TL civarında uygulanan Telsiz Kullanım Ücreti, 2023 yılı için 113,14 TL olarak tespit edilmiştir. Söz konusu ücret taksitlendirilerek, faturasız ve faturalı müşterilerimizden her ay tahsil edilecektir.''

Telsiz kullanım ücreti, 'telekomünikasyon hizmeti' için devlete verilen vergilerden bir tanesidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu kararına göre her senenin başında abonelerden tahsil edilecek tutar belirleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön