15 / 05 / 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.



Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Hizmetler deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda devam edecek

“Cerrahpaşa, eğitim ve sağlık hizmetlerini 200 yıldır yerleşkesinde sürdürmektedir. Hizmetlerin taşınmasına ilişkin alınan karar, vicdani ve hukuki bir sorumluluğun gerekliliğidir” açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Cerrahpaşa, en yüksek puanla öğrenci kabul eden devlet tıp fakültelerinden biridir ve öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması, uzmanlık eğitimi alan genç hekimlerin hak kaybına uğramaması, öğretim üyelerinin çalışmalarına devam edebilmesi ve hastalarımızın tedavilerinin aksamadan sağlanması için hızlı ve etkin adımlar atılması gerekmektedir. Bu süreçte, Cerrahpaşa ailesi olarak, toplumda oluşan haklı tedirginlik ve endişeyi ortadan kaldırmak için birlikte hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, son 4 gün içinde, polikliniklerimizle ilgili yeniden düzenlemeler yapılmıştır. 7 Mart 2023 tarihinden itibaren, tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde, ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetleri, deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürülecektir. Bu şekilde, Cerrahpaşa Yerleşkesinde eğitim ve sağlık hizmetleri kesintisiz bir şekilde devam edecektir.”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yönetimi tarafından yapılan açıklamanın devamında, yerleşkede yaşanan deprem nedeniyle öğrenciler, öğretim üyeleri, mezunlar, çalışanlar ve hastaların endişelerini anladıklarını ve bu süreci en az hasarla atlatabilmek için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtildi. Acil Servis ve Çocuk Hastalıkları Bölümü'nün etkilenmediği ifade edilirken diğer bölümlerin hastalarının da SMS ve diğer iletişim araçlarıyla bilgilendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunduğu ve nitelikli servislerin hizmetlerinin devam edeceği hastanelerin belirlendiği açıklandı. Yatan hasta birimleri başta olmak üzere, tüm nitelikli hizmetlerin kaldıkları yerden devam edeceği vurgulandı. Polikliniklerin de yeniden düzenlenerek, tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin Cerrahpaşa Yerleşkesi içindeki deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceği açıklandı. Yapılan açıklamayla Cerrahpaşa ailesi ile toplumda oluşan haklı tedirginlik ve endişenin ortadan kaldırılması hedeflendi.

Deprem bölgesinde artçılar ne kadar daha devam edecek? Uzman isim tek tek açıkladı! 

Deprem kredisi için başvurular belli oldu... İşte deprem kredisi detayları

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

 


Geri Dön