28 / 04 / 2024

Çeşme çarşısı cazibe merkezi olacak!

Çeşme çarşısı cazibe merkezi olacak!

CHP Çeşme Belediye Başkan aday adayı Dr. Mehmet Görgün başta trafik olmak üzere tespit ettiği sorunları çözecek projelerle Çeşme Çarşısının ve Çeşme merkezin canlandırılacağını söyledi.




Halkın sorunlarını yerinde dinlemek için gezilerine devam eden Çeşme'nin CHP'li başkan aday adayı Dr. Mehmet Görgün, bu kez Çeşme'nin merkezindeki sorunları ele aldı. Çarşı ve merkez için de projelerinin hazır olduğunu söyleyen Görgün, en önemli sorunun trafik olduğunu ve bunu da yeraltı otoparklarıyla çözeceğini söyledi.

Otopark sorununun bazı çabalara rağmen yıllardır çözülemediğini belirten Dr. Mehmet Görgün, "Bugün Çeşme merkezde çarşının içine girip alışveriş yapmak isteyenler aracını park etmek için yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kalıyor" dedi. Otopark için mevcut eski kaymakamlık binası ve onun yanındaki eski cezaevinin bulunduğu sahanın tamamen kaldırılarak yeraltı otoparkı yapılabileceğini söyleyen Görgün, üstünün de Çeşme'ye yakışır bir meydan olarak düzenlenebileceğini dile getirdi.

Çarşı esnafının özellikle yağmurlu havalarda büyük sıkıntı yaşadığını belirten Dr. Mehmet Görgün, "Aslında kolaylıkla çözülebilecek bir sorun yüzünden çarşı esnafımız büyük sıkıntı çekiyor. Bunlar için de projelerimiz hazır. Çeşme çarşısını yeşillendirip mevcut binaları da koruyup güzelleştirerek esnafımızın kazancını artıracağız." diye konuştu.

Çeşme merkez ve plajlarda tuvaletlerin yetersiz olduğuna da dikkat çeken Dr. Görgün, bu sorunu da çözeceğini ayrıca pazaryerini daha geniş bir alana taşıyacağını söyledi. Çeşme'nin güzel manzarasına hakim alanlara sosyal ve sportif tesisler yapacağını belirten Görgün, "Bütün bu çalışmaları vatandaşlarımızın istek ve beklentileri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Ayrıca Çeşmemizin tanıtımına daha fazla ağırlık verip, ÇEŞTOB, Esnaf Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte turizm fuarlarındaki yerimizi alacağız. Çeşme'nin daha da güzel bir yer olması için konusunda uzman kişi ve kuruluşlarla birlikte Çeşmelilerin de fikrini alarak çalışacağız." dedi.


Son Dakika


Geri Dön