28 / 04 / 2024

Çeşme'de 36.7 milyon TL'ye icradan satılık motel!

Çeşme'de 36.7 milyon TL'ye icradan satılık motel!

T.C. Çeşme İcra Dairesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mahallesi, 207 ada 28 parselde yer alan moteli 36 milyon 726 bin 120 TL'ye satıyor...



T.C. Çeşme İcra Dairesi tarafından,  İzmir  ili, Çeşme ilçesi. Sakarya Mahallesi, 207 ada 28 parselde yer alan motel 36 milyon 726 bin 120 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 27 Temmuz tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. ÇEŞME İCRA DAİRESİ 2015/377 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : İzmir İl, Çeşme İlçe, 207 Ada, 28 Parsel, SAKARYA Mahalle, Merpenli kuyu Mevkii, 13.197,21m2 Yüzölçümlü kargir gazinolu, zeytin ağaçlı, 44 oda, 1 idare binası, su deposuna havi motel ve bahçesinin tam hissesi satışa çıkarılmıştır. Taşınmazın bulunduğu Parsel zemini hafif meyilli olup düzgün bir geometrik şekli yoktur. Parsel etrafı çevrili olup giriş aldığı sokak cephesi yönünde bekçi kulübesi ve bekçi dinlenme evi bulunmaktadır. Taşınmazın etrafı duvar ile çevrili olup yaklaşık 85 m plaja cephesi bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde; 1 adet taşınmaz sahiplerinin kullandığı belirtilen taş ev, 6 adet motel amaçlı yapı, 1 adet gazino, 1 adet depo ve 1 adet kulübe niteliğinde yapılar mevcuttur. Taşınmaz üzerinde bulunan 6 adet motel, 1 adet depo ve 1 adet kulübe yapılarının kapı ve pencereleri pvc malzemeden imal edilmiştir. Motel ve kulübe zeminleri beton olup içlerinde mutfak ve banyo+wc bulunmaktadır. Gazino yapısı kargir olup, deniz ve yan cepheleri camlı demir profilden imal edilmiştir. Zeminleri karotaştır. Gazino, motel, kulübe ve depo yapıları toplam 1.023,56 m2 alanlıdır. Yapılar 3. sınıf A grubu ve %40 yıpranma paylı olarak değerlendirilmiştir. Parselin içinde ayrıca lüks, taş yapı niteliğinde, salon ve 3 oda, her odada banyo+wc, mutfak ve bar alanlarından oluşan toplam 226,20 m2 alanlı yapı bulunmaktadır. Yapının giriş ve iç oda kapıları, pencereleri ve çatı malzemeleri ahşap, zeminleri laminat parke, çatısı kiremit kaplıdır. Yapı IV. sınıf B grubu ve % 15 aşınma paylı olarak değerlendirilmiştir. Parselin diğer alanlarının zeminleri çimdir. İçinde çok sayıda palmiye ve çam ağacı bulunmaktadır. Yapılar arasındaki yollar betondur. Tesisin genel görünümü eski, yıpranmış ve bakımsızdır. Taşınmazın bulunduğu bölge turizm bölgesi ve üst gelir grubu yazlık yerleşim merkezidir. Yaz mevsiminde nüfus artmaktadır. Satışa konusu taşınmaz plaja ve İzmir-Çeşme Karayoluna cephelidir. Çeşme ilçe merkezine 1.5 km mesafededir. Ulaşımı kolay ve çeşitlidir. Belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır.
Satışa konu parselin vasfı Kargir Gazinolu, Zeytin Ağaçlı, 44 Oda, 1 îdare Binası, Su Deposuna Havi Motel ve Bahçesi olarak kayıtlıdır ancak, keşif tarihinde zeminde yapılan İncelemede, bir takım farklılıklar tespit edilmiş olupzeminde bulunan yapılar aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır;
Taşınmaz krokisinde;
Krokide A ile gösterilen yapı, 452,30 m2 taban alanlı Gazino Binasına aittir.
Krokide B ile gösterilen yapı, 226,20 m2 taban alanlı, tek katlı taş ev niteliğindedir.
Krokide C ile gösterilen yapı, 92,93 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, dört ayrı girişli oda niteliğindedir.
Krokide D ile gösterilen yapı, 94,22 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, dört ayrı girişli oda niteliğindedir.
Krokide E ile gösterilen kısım, yıkılmış durumdadır.
Krokide F İle gösterilen kısım, yıkılmış durumdadır.
Krokide G ile gösterilen yapı, 70,98 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, üç ayrı girişli oda niteliğindedir.
Krokide H ile gösterilen kısmı, yıkılmış durumdadır.
Krokide J ile gösterilen kısım, yıkılmış durumdadır.
Krokide I ile gösterilen kısım, yıkılmış durumdadır.
Krokide K ile gösterilen yapı, 48,21 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, iki ayrı girişli oda niteliğindedir.
Krokide L ile gösterilen yapı, 95,88 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, dört ayrı girişli oda niteliğindedir.
Krokide M ile gösterilen yapı, 96,08 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, dört ayrı girişli oda niteliğindedir.
Krokide N ile gösterilen yapı, 18,00 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, depo niteliğindedir.
Krokide O ile gösterilen yapı, 54,96 m2 taban alanlı, tek katlı bir kitle olup, kulübe niteliğindedir. (Taşınmaza ait yukarıda belirtilen tespitler bilirkişi raporundan alınmıştır.)
Adresi : Sakarya Mahallesi 3145 Sokak No:35/2 Çeşme / İZMİR
Yüzölçümü : 13.197,21 m2
İmar Durumu : Satışa konu taşınmazın yer aldığı parsel; 25.05.1984 onay tarihli 1/2500 ölçekli imar Planında Ayrık Nizam, E: 0.50, Eğitim Tesisleri (Turistik) alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 36.726.120,18 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 1- Toplumun yararlanmasına ayrılan yapı ve turizm tesisi,
2- Diğer şerh ve beyanlar tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 27/07/2021 günü 11:00 - 11:10 arası
2. Satış Günü : 23/08/2021 günü 11:00 - 11:10 arası
Satış Yeri: Sakarya Mahallesi 2001 SK No:131 Çeşme/İzmir (Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi Migros üstü)

Çeşme de 36.7 milyon TL ye icradan satılık motel!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını  ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/377 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
 


Geri Dön