30 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi son ödeme günü bugün!

Çevre temizlik vergisi son ödeme günü bugün!

İşyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Vergi takvimine göre, çevre temizlik vergisi son ödeme günü bugün..



Çevre temizlik vergisi son ödeme günü bugün!

İşyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergi, meskenlerde su faturasına yansıtılıyor.


Meskenlere ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettiriliyor.


İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ise vergi belediyeye iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri emlak vergisi gibi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.


İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor olup çevre temizlik vergisi son ödeme günü bugün. Bugün mesai bitimine kadar vergi mükelleflerinin borcunu ödemeleri gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi yapılandırması nasıl ödenir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön