09 / 07 / 2024

Cezayir buğday ve yağ ihracatını yasakladı!

Cezayir buğday ve yağ ihracatını yasakladı!

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle Cezayir yağ, şeker ve buğday da ihracatı yasaklama kararı aldı.



Tebbun'un; şeker, yağ, buğday ve türevleri gibi gıdaların ihracat yasağı talimatı verildiği açıklamada, Adalet Bakanı'nında yerli olarak üretilmeyen ürünlerin ihracatını suç gören bir yasa taslağını oluşturmakla görevlendirildiği kaydedildi.

Cezayir buğday ve yağ ihracatını yasakladı!

Yapılan açıklamada, Cezayir devletinin stratejik stoklarının tedarikçisi çiftçi vatandaşlarına ilişkin birtakım teşviklere işaret edildi.

Cezayir buğday ve yağ ihracatını yasakladı!

Cezayir Tarım Bakanı Abdulhafız Heni, geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında ki kriz nedeniyle tahıl ürünlerinde olabilecek endişeler üzerine ülkesindeki tahıl stoklarının bu senenin sonuna kadar yeterli olduğunu belirtmişti.

Yaklaşık 1,3 milyon ton buğday üretimine sahip ülkenin,senelik 9-12 milyon ton buğday tükettiği biliniyor.

Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı!

Ekmek ve simite yüksek zamlar yolda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön