03 / 05 / 2024

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler dikkat! Çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler?

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler dikkat! Çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler?

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte çift maaş almak isteyen milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları..



Milyonlarca kişi tarafından merak edilen çift maaş alma hakkında tarih detayı büyük öneme sahip. Kadın veya erkek fark etmeden SGK başvuruları değerlendiriyor ve söz konusu şartları taşıyanlar iki maaş alma hakkına sahip oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan maaş ödemeleri birden fazla olabiliyor. Gerekli şartları taşıyanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından para ödeniyor. Birçok kişi bunu bilmese de ödemelerden her ay binlerce kişi yararlanma hakkına sahip oluyor.

Hangi sigortalılık sistemine (SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı) tabi olunursa olunsun, söz konusu şartları taşıdığınız halde 2 maaş birden alabilirsiniz.

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler dikkat! Çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler?

SİGORTALILIK TÜRÜ ÖNEMLİ Mİ?

Emekli; hangi sigortalılık sistemine (SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı) tabi olursa olsun, hayatını kaybeden eşinden dul aylığı yani 2. bir maaş alıyor. Yeni Şafak'ın aktardığına göre, örnek olarak kadın SSK emeklisi, eşi yaşamını yitirmiş Bağkur emeklisi ise dul aylığı alıyor. Yaşamını yitiren eş SSK veya Bağkur'lu ise dul emekli eş, maaşın yüzde 50'sini, eş Emekli Sandığı'na tabi (memur) ise maaşın yüzde 75'lik kısmını alıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden binlerce kişi 3 maaş birden alma hakkına da sahip olabiliyor. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön