21 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında yeni düzenleme! 

Çiftçiler dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında yeni düzenleme! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru dönemi ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Peki Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru dönemi ile ilgili ne değişiklik yapıldı? İşte son dakika gelişmesi...



Bakanlık tarafından hazırlanan ve bugünkü 31974 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile çiftçilerin ÇKS'ye kayıt yaptırmasına ilişkin hükümde düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda, üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları bir önceki senenin 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 31 Aralık tarihinde sona erecek. 

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 1 Eylül 2022'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe alındı. 

Çiftçiler dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında yeni düzenleme!  

Tarımdan Haber'de yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ başvurularını 1 Ekim itibariyle e-Devlet üzerinden yapılması çiftçi ve bakanlık personeli açısından büyük bir kolaylık sağladı. Daha öncesinde çiftçinin en az iki gününü alan ÇKS başvuruları, yeni sistemle beraber 5 dakikada yapılabilir duruma geldi. 

Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, ÇKS başvurusunun e-Devlet üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmayı başlatmasından dolayı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye teşekkürlerini iletti. Diğer yandan Tarımdan Haber’in konuyla ilgili yaptığı anketten yüzde 75.3 oranında çiftçi memnuniyeti görüldü. 

‘E-devlet üzerinden yapılacak ÇKS başvurularında muhtar-aza onayının ve ziraat odalarından belge alma zorunluluğunun kaldırılmasını nasıl buluyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan çiftçilerin yüzde 75.3’ü çiftçinin lehine olduğunu belirtti. Yüzde 15,4'lük kısım ise bunun çiftçinin aleyhine olduğunu dile getirirken; yüzde 8.7’si bu uygulamanın çiftçi için çözüm olmadığını ifade etti. 

Çiftçiler dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında yeni düzenleme! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, "Ürün beyan formlarındaki muhtar ve 2 azanın imzasını, muhtarlarımızın da talepleri doğrultusunda, çiftçilerimizin başvuru sürecini sadeleştirmek amacıyla kaldırdık. Ziraat Odaları'ndan her yıl alınan 'Çiftçi Belgesi', sadece ÇKS'ye ilk defa başvuran çiftçilerimizden istenecek" dedi ve çiftçilerin başvurusunu yaparken aktif olarak Ziraat Odası'na üye olduğunu beyan edeceğini belirtti.

3600 ek gösterge ile kimin maaşı kaç lira olacak? Ek göstergeli maaş tablosuna şimdi bakın!

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı peş peşe hesaplandı! Duyanlar bu son dakika rakamlara inanamadı! Hemen bakın!

Binlerce kişinin maaşında asgari ücret depremi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası da zamlanıyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön