11 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Ziraat Bankası'ndan sıfır faizli kredi müjdesi! 

Çiftçiler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Ziraat Bankası'ndan sıfır faizli kredi müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren gelişmeleri peş peşe açıkladı. Erdoğan, Ziraat Bankası'ndan çiftçilere sıfır faizli kredi verileceğini belirtti. İşte merak edilen ayrıntılar.



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çiftçilere 10 yeni müjdeyi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılanların bayramını tebrik ederek açıklamasına başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke yöneticileri olarak binaları sağlam yapıp, derelerin önünü kesmeyerek, tabiatla barışık yaşayarak afetlere karşı hazırlıklı olmak gerektiğine dikkat çekerek, "Son felaketten hemen sonra kolları sıvadık. İnsanımızı güvenli binalara kavuşturmak amacıyla depremin 15’inci gününden itibaren temelleri atıp inşaatlara başladık" şeklinde konuştu. 

Çiftçiler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Ziraat Bankası ndan sıfır faizli kredi müjdesi! 

ÇİFTÇİLERE ZİRAAT BANKASI'NDAN SIFIR FAİZLİ KREDİ 

Ülkedeki tüm yerleşim yerlerini afetlere dirençli hale getirene kadar kimsenin engellemesine izin vermeden çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, açıklamsında "İlk olarak bugün burada hepsi de özgün mimari eseri olan ahırı, köy konağı, akıllı tahtası, camisi, peyzajıyla, akıllı köy evleri örneklerini milletimizin takdirine sunuyoruz" diye konuştu ve ikinci olarak afet alanlarındaki köy evlerinde hayatını sürdürecek çiftçilere Ziraat Bankası'nın sıfır faizli hayvancılık kredileri vereceğini belirtti. 

Hayvan ve yem alımlarını da destekleyeceklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece ahırlar doğacak, üretim artacak, çiftçilerimizin kazançları yükselecek" şeklinde konuştu. 

Çiftçiler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Ziraat Bankası ndan sıfır faizli kredi müjdesi! 

Aynı zamanda, "Ülkemizdeki et ve süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm getirecek bir adım atıyoruz" diyen Erdoğan, kırsal dönüşüm çerçevesinde 50 baş üzeri büyükbaş, damızlık üretim merkezleri haline getirecek teşvikler vereceklerini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şekilde bir taraftan hayvan varlığını yükseltirken, diğer taraftan da en az yüzde 30 verim artışı hedeflediklerine dikkat çekti. 

"Sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az bir asgari ücret garantisi vereceğiz" açıklamasında bulunan Erdoğan, tarımsal üretimde basınçlı sulama altyapısını güçlendirerek birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesinin sağlanacağına da dikkat çekti. 

Sözleşmeli üretimi yaygınlaştırarak hem üreticilerin gelirini garanti altına alacaklarına hem arz güvenliğini temin edeceklerine hem de gıdadaki fiyat dalgalanmalarını engelleyeceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki desteği artıracağız" dedi ve aynı zamanda üre gibi, mazotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığı azaltacak önemli bir projeyi hayata geçireceklerinin altını çizdi. 

Anne babalar şu an bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasında son dakika! Hangi maaş kaç lira oldu? Ara zam gelecek mi? Şimdi bakın

 


Geri Dön