Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği 2023 hesaplara yattı mı? Hemen il il bakın! 

Milyonlarca çiftçi "Mazot ve gübre desteği yattı mı, ödendi mi?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği 2023 hesaplara yattı mı? Hemen il il bakın!  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destekler çerçevesinde sağlanacak ödemelerle ilgili açıklama yapılıp yapılmadığı da sık sık araştırılıyor

Milyonlarca çiftçi "Mazot ve gübre desteği yattı mı, ödendi mi?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destekler çerçevesinde sağlanacak ödemelerle ilgili açıklama yapılıp yapılmadığı da sık sık araştırılıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı açıklamayla şubat ayı mazot ve gübre desteği ödemelerine ilişkin önemli bilgileri paylaştı. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle, büyük yıkımın yaşandığı 11 ildeki çiftçiler için mazot gübre desteğinin nakit ödeneceğini açıklanmıştı. 

Bu açıklama sonrasında, mazot ve gübre desteğinin hesaplara yatacağı tarih sık sık araştırılmaya başlandı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği 2023 hesaplara yattı mı? Hemen il il bakın! 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafındna konut ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir" ifadeleri kullanılarak, ödemelerin Şubat'ın sonuna kadar yapılacağı belirtildi. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Şubat ayının son Cuma gününde üreticilerin hesabına 13 milyar 836 milyon TL'lik tarımsal destek ödemelerinin yatırıldığını resmen açıkladı. Bu desteğin 12 milyar 508 milyon liralık kısmının da mazot ve gübre ödemesi olduğu ifade edildi. 

Depremin yıkıma neden olduğu 11 şehirde mazot ve gübre desteği nakit olarak verilirken, diğer illerde nasıl ödeneceği merak konusu oldu. Yapılan açıklamalarda, deprem bölgesi haricindeki illerde mazot gübre desteği ödemelerinin ayni olarak verileceği ifade edildi. 

Ekonomimcom köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, üreticilere yapılan mazot gübre desteği ile ilgili bir yazı kaleme aldı ve yazısında "Bakan Vahit Kirişci’nin açıklamasına göre, 24 Şubat günü ülke genelinde 2 milyon 167 bin 958 üreticiye toplamda 12 milyar 508 milyon TL gübre ve mazot desteği ödendi. Bu ödemenin 2 milyar 861 milyon TL'si depremde büyük zarara uğrayan 11 şehirdeki 310 bin 472 çiftçiye nakit olarak ödendi" açıklamasına yer verdi. Yıldırım, bu çiftçilerin hesaplarındaki destek ödemesini nakit olarak çekebileceğinin altını çizerek, ihtiyaçları için kullanabileceklerini de belirtti. 

Deprem bölgesi dışında kalan 70 şehir için ise 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon lira tutarında mazot gübre desteği yatırıldığını aktaran Ali Ekber Yıldırım, açıklamasında "Bu çiftçiler ise yatırılan bu para ile sadece gübre ve mazot alabilecekler. Bu parayı çekemezler, başka bir ihtiyaç için kullanamazlar. Sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden ayni şekilde mazot ile gübre alabilir" ifadelerine yer verdi. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği 2023 hesaplara yattı mı? Hemen il il bakın

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ SORGULAMA 2023 

Mazot ve Gübre Desteği'nden faydalanan çiftçiler, ödemelerin yapılıp yapılmadığını onaline olarak öğrenebiliyor. 

İnternet üzerinden yardımı sorgulamak isteyen vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr. sitesine girmesi gerekiyor. 

Siteye giren çiftçiler, arama kısmına mazot ve gübre desteği yazarak sorgulama ekranına erişebiliyor. 

Olası İstanbul depreminde 90 bin yapı... Veriler peş peşe açıklandı! İstanbullular hemen bakın!

Deprem bölgesine 405 bin afet konutu ve 83 bin köy evi inşa edilecek!

TOKİ İstanbul başvuruları... Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Esenler, Silivri başvurusu kabul edilenler açıklandı!