04 / 05 / 2024

Çiftçiler dikkat! Yüzde 50 indirimde detaylar tek tek belli oldu!

Çiftçiler dikkat! Yüzde 50 indirimde detaylar tek tek belli oldu!

Üreticilerin bu sene ile ilgili tarımsal amaçlı su kullanım hizmet tutarlarının yüzde 50'sinin desteklenmesiyle ilgili uygulama esasları netleşti. Üreticilere su kullanımında uygulanacak yüzde 50 indirimin esasları tek tek belli oldu.



Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçileri ilgilendiren “Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesi ile İlgili Uygulama Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Tutarına Destek Verilmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararıyla çiftçilerin su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 desteklenmesine karar verilmişti.

 Çiftçiler dikkat! Yüzde 50 indirimde detaylar tek tek belli oldu!

Tebliğle de sulama birlikleriyle kooperatifler tarafından işletilen sulama bölgelerinde 2023’te tarımsal üretim yapan üreticilerin su kullanım hizmet bedellerinin desteklenmesi ile ilgili usul ve esaslar belli oldu.

Bu kapsamda, söz konusu destekten yararlanacak çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmaları ve destekleme ödemesine esas bilgilerle birlikte ÇKS sistemindeki bilgilerin uyumlu olması koşulları aranacak.

Sulama birliklerine kayıtlı çiftçilerin, üretim sezonunda su kullanım hizmet tutarının yüzde 50 oranının tümünün döneminde ödeme takvimine uygun olarak ödemiş olması ve su kullanım hizmet tutarının yüzde 50’sinin sulama birliği hesabına yatırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen muvafakatnameyle beraber birliğe başvuru yapmış olması gerekecek.

İşte detaylar...


Geri Dön