21 / 05 / 2024

Çiftçilere büyük müjde! Yüzde 30 indirim!

Çiftçilere büyük müjde! Yüzde 30 indirim!

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren gübre fiyatları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Edinilen bilgiye göre; gübre fiyatlarından indirime gidildi. İşte ayrıntılar...



GÜBRE FİYATLARI ÇİFTÇİNİN KULLANABİLECEĞİ FİYATLARA GELMELİ 

Genel Başkan Çelik yaptığı açıklamada, ülkemizde kışlık ekilişi yapılan stratejik ürünlerden buğday ile hayvancılıkta yem hammaddesi olarak önemli girdilerden olan arpa, yulaf, çavdar ve tritikalenin mart, nisan, mayıs aylarında azotlu gübrelerle üst gübrelemesi yapılacağını belirterek “ Üst gübreleme bitkinin gelişimi için çok önemlidir. Ülkemizde nitratlı gübrelerden amonyum nitratın terör olaylarında kullanımı gerekçesiyle yasaklanması nedeniyle çiftçilerimiz üst gübreleme için çoğunlukla üre kullanmaktadırlar. Bu nedenle üre gübresinde de indirime gidilmiş olması kayda değerdir. Diğer yandan bitkisel üretimde gübre kullanımının yüzde 40’lara varan oranlarda verim artışı sağladığı bilinen bir gerçektir. Onun için gübre ve gübreleme çiftçilerimizin verim artışı sağlaması için vazgeçilmezidir ve mutlaka gübre kullanmaları gerekmektedir. Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle rekoltede kayıplar yaşanmıştır. Bu yıl da çiftçilerimizin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yetersiz gübre kullanımı veya hiç kullanamaması gibi bir durumla karşılaşılırsa başta buğday olmak üzere bu yılda rekolte kayıpları yaşanabilecektir. Dolayısıyla çiftçilerimizin yeterli düzeyde gübre kullanabilmelerini son derece önemsiyoruz“ dedi. 

Nihat Çelik konuşmalarına şu çarpıcı cümlelerle devam etti:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön