28 / 04 / 2024

Çiftçilere müjde! Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı az önce açıkladı!

Çiftçilere müjde! Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı az önce açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde değişiklik yaptıklarını dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar... 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Sinop'taki temasları kapsamında Valiliği de ziyaret etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, burada Vali Mustafa Özarslan'dan şehirdeki yatırımlara ilişkin bilgi de alan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, daha sonra ise AK Parti Sinop İl Başkanlığını ziyaret etti.

Verilen detaylara göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı burada yaptığı konuşmada, tarım alanında sessiz sedasız devrimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çiftçilere müjde! Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı az önce açıkladı!

Çiftçi Kayıt Sistemi'nde yaptıkları değişiklikle 3 milyon hektar alanda üretim yapan üreticilerin artık devletin sağladığı desteklerden faydalanabileceklerine değinen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı  Bakan Yumaklı, şunları dile getirdi:

"Eskiden yalnızca  tapusu olanlar, kontratı olanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebiliyordu. Onun dışında üretim yapanlar, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kendisini kayıt yaptıramadığı için bazı desteklerden yararlanamayan üreticilerimiz vardı. Biz sessiz sedasız devrimler yapıyoruz. Buradan tüm Türkiye kamuoyuna seslenmek istiyorum; biz söz konusu bu yönetmeliği değiştirdik. Şu anda ülkemizde mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar nedeniyle kayıt yapamayan çiftçilerin tamamı ektiğini beyan edip bununla ilgili prosedürleri tamamlayacak ve bu çok öyle acayip belgeler değil, bunları biz kayıt altına alacağız ve kayıt altına almış olduğumuz andan itibaren çiftçilerimiz artık desteklerden faydalanabilecek. Bakın bu şekilde kayıt altına alınmamış yaklaşık olarak 3 milyon hektar alan olduğunu düşünüyoruz. Söz konusu bu 3 milyon hektarda kaç tane çiftçimiz üretim yapıyorsa bu destekten yararlanabilecek."

SÖZLEŞMELİ ÜRETİMLE İLGİLİ TÜM YASAL MEVZULARI HALLETTİK


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bir diğer gelişmenin de sözleşmeli üretim alanında yaşandığına değinerek "Biri bir şey ürettiği zaman onun satışıyla alakalı eğer bir ortam yoksa onun üretimi tabiri caizse zayi oluyor. Biz istiyoruz ki üretildiği zaman onu alacak olanın da hazır hale getirilecek bir ortam oluşturulsun. Dün yayınladık, buradan yeniden duyuralım. Biz sözleşmeli üretimle ilgili olarak da tüm yasal mevzuları hallettik. Söz konusu bu sözleşmeler üretici ya da yetiştiricilerimizle ürünü alanlar arasında yapılacak. Yani, sanayici ve kooperatif gibi taraflarla çiftçiler arasında bir sözleşme söz konusu olacak. Böylelikle de üreticiye pazar garantisi verilerek ürün arzında sürekliliği, sanayicinin de ham madde ihtiyacını kesintisiz ve talep edilen nitelikte temin etmesini sağlayacağız." dedi.

Hatay'daki 2 bin 665 deprem konutunun inşaatı tam gaz!

Silivri Belediyesi'nden satılık 6 arsa!

Prof. Dr. Görür ve Prof. Dr. Tüysüz'den Malatya depremleriyle ilgili çarpıcı açıklama: 6'nın üzerinde deprem üretebilir!


Geri Dön