02 / 05 / 2024

Çiftçilerin yüzü erken destek ödemeleriyle güldü, gözler şimdi küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilecek ödemede!

Çiftçilerin yüzü erken destek ödemeleriyle güldü, gözler şimdi küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilecek ödemede!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Çelik yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı tarımsal destek ödemelerinin öne çekilmesine ilişkin açıklamasının tarım sektörü için mutluluk verici olduğunu söyledi.



Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında açıkladığı bazı destekleme ödemelerinin öne çekilmesine ilişkin kararla ilgili konuştu.

Yaptığı son dakika açıklamasında son dakika açıklamasında destekleme ödemelerinin öne çekilmesine ilişkin müjdenin, tarım sektörü için memnuniyet verici olduğunu kaydeden Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merakla beklenen Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, 2024 yılının Mart ayında hesaplara yatırılacak olan 2023 üretim yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale ve çeltik üreticilerinin mazot ve gübre destekleri, bu senenin ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmış olacak. Söz konusu ödemeler öne çekilerek, kışlık ekimleri öncesinde üreticilerin yanında olunacak olması memnuniyet verici. Söz konusu bu müjde, 85 milyonu doyuran, gıdasını sofrasından eksik etmeyen çiftçilerimiz için şimdiden büyük moral oldu." dedi.

Çiftçilerin yüzü erken destek ödemeleriyle güldü, gözler şimdi küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilecek ödemede!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik açıklamasında küçükbaş hayvan yetiştiricileri için de müjdeli haber beklediklerini belirterek,  "Küçükbaş hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren yetiştiriciler, çoğunlukla bitkisel üretimi de birlikte gerçekleştiren aile işletmesi oldukları için erken ödeme müjdesi sektörümüzü de memnun etti. Fakat söz konusu sektör için verilen en önemli ve doğrudan yetiştiricilerimizin hesabına peş peşe ödenen destek, anaç koyun-keçi desteklemeleri ve ödemeleri de genel olarak her sene mayıs ayı sonunda ya da haziran ayı içerisinde yapılıyor. Anaç koyun-keçi destekleme ödemelerinin 2024'ün mart ayında yapılması, en büyük temenni ve beklentilerimizden birisi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, toplamda 280 bin yetiştiricimizi mutlu etmek için söz konusu bu ödemelerin, yetiştiricilerimizin sıcak paraya en çok ihtiyaç duyduğu mart veya en geç nisan ayında ödenmesine dair bir müjde vermesini bekliyoruz."
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 5 ay erken hesaplara yatacak! Hemen tarihe bakın!

TOKİ'den Denizli'ye 393 yeni konut geliyor! İhalesi yarın!

Nef Arsa projelerinde yüzde 10 peşinat ve 24 aya varan vade fırsatı! 


Geri Dön