06 / 05 / 2024

Çiftçiye akaryakıt desteği müjdesi! Resmen açıklandı! 

Çiftçiye akaryakıt desteği müjdesi! Resmen açıklandı! 

Maliyet artışları nedeniyle üretimde güçlüklerle karşılaşan çiftçiler için yeni bir müjde verildi. Marmarabirlik tarafından üretici ortakları için 173 milyon TL'lik akaryakıt desteği yapılacağı duyuruldu...



Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ortakların üretim maliyetinin düşürülmesi için akaryakıt desteğinde bulunacaklarını duyurdu.  Asa, Üretici ortaklarım 31 Ekim 2022 tarihine kadar anlaşma yapılan akaryakıt firmalarına ait herhangi bir istasyondan mazot alabileceğini belirtti. 

Çiftçiye akaryakıt desteği müjdesi! Resmen açıklandı! 

"Gübre, zirai ilaç ve sigorta desteği ile üreticilerimizin en önemli girdi kalemini oluşturan akaryakıt desteği verilmesine başlanmıştır" diyerek konuyla ilgili açıklamasına başlayan Hidamet Asa'nın aktardığına göre akaryakıt destekleri şu şekilde olacak: 

Kooperatifine son 3 senede ortalama;

1000 kg ve daha düşük ürün teslimatı yapan ortaklara 250 litre, 

1001-2500 kilogram arasında olan ortaklara 300 litre, 

2 bin 501 kilogram ve üstünde teslimat gerçekleştiren ortaklara 350 litre akaryakıt desteği verilecek.

Peki akaryakıt desteği nasıl alınacak? İştemilyonlarca üreticinin yüzünü güldüren o desteğe ilişkin ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön